BH. BORAC ODGOVORIO NA PROZIVKE

STOJNIĆ UZVRATIO DELIJI "Tebe se neko prepao? Dečko, smanji doživljaj"

07. 11. 2019 - 21:06 | Drugi pišu >> Fudbal

Nakon propale borbe Denisa Stojnića protiv Ante Delije, hrvatski borac je poručio da Stojnić laže da se povrijedio.

Ubrzo se uslijedila reakcija Stojnića, koji se oglasio na društvenim mrežama:

"Ante je mlad momak, ali jedno ne smije zaboraviti, a to je kad je on meni prvi put otkazao meč u njegovom Dubrovniku. Ja ga nisam pljuvao kad je on potpisao za japansku organizaciju Rizin i meni otkazao meč u Dubrovniku. Isto tako ni njegovog sadašnjeg mentora Cro Copa nisam pljuvao kad je Zovko Orsat zakazivao meč između nas dvojice u sarajevskoj Zetri. Također, nisam pljuvao to što je tada Mirko dobio u Japanu nekog kečera nakon čega je slijedio turnir K1 u Zagrebu. Moje nije da pljujem van ringa ili kaveza, ja ću svoje da pokažem unutra u borbi. Ne smiju zaboraviti da sam ja čak nespreman radio meč sa Cainom Velasquezom, bivšim prvakom UFC-a, a možda i najboljim MMA borcem ikad", napisao je Stojnić.

"Pauzirao sam sa treninzima osam mjeseci prije te borbe, ali sam bez pola riječi ušao u ring s Velasquezom kad su me nenadano telefonski kontaktirali i rekli da radim meč u UFC-u. Poslije tog meča sam se spremao samo tri mjeseca za meč sa Stefanom Struveom i odradio najkrvaviji meč u historiji UFC-a. Da ne zaboravimo da sam s temperaturom od 39 stepeni odradio meč sa Mighti Moom, jednim od najjačih nokautera današnjice i pobijedio u tom meču, a Christiana M'Pumbua, bivšeg prvaka Bellatora, sam nakautirao s povrijeđenim ramenom u drugoj rundi. Tu su mi također ljekari zabranili da se borim, ali je nakon mojih molbi organizacija HIT-FC to ipak dozvolila. S obzirom na sve ovo zamolio bih Antu da se ponaša van kaveza sportski i da se strpi za mart da ga prebijem u Poljskoj", poručio je Denis.

"Tebe se neko prepao? Dečko smanji doživljaj, mart je blizu i poštuj pravila organizacije - borci ulaze u meč zdravi. U UFC-u se znaju otkazati mečevi i to dan poslije vaganja pa niko nikoga nije prozivao. Tako je bilo u prošlogodišnjem dvoboju između Tonyja Fergusona i Habiba Nurmagomedova. Mart je blizu, slušaj svog trenera i treniraj. Pobijedi sad ovaj meč jer radiš ga s ne baš respektabilnim borcem. Ne obmanjuj javnost da sam tri puta otkazao meč, ako je prethodno meč otkazan samo jednom i u to u Dubrovniku na tvoju ingerenciju. Ja sam tvoju odluku poštovao, zato i ti poštuj, ne moju, nego odluku KSW-a i mog menadžera Ivana Diakovića. Želim ti puno sreće i vidimo se u martu u Poljskoj", poručio je Stojnić.