REPREZENTACIJA MALIJA

SVIJET U ČUDU Gledat ćemo tri Adama Traorea u istoj ekipi: Komentatori, neka vam je sretno!

08. 11. 2019 - 10:43 | Drugi pišu >> Fudbal

Reprezentacija Malija u narednim godinama će imati tri igrača po imenu Adama Traore.

Dosadašnju dvojicu Malijaca su nazvali Adama Traore i Adama Traore II, a sada im se pridružuje zvijezda Wolverhamptona, koji bi trebao biti Adama Traore III.

Prvi Adama Traore je krilni fudbaler francuskog Metza koji je za reprezentaciju dosad odigrao 26 utakmica. Debitirao je još 2013. godine kao igrač Mazembea, kluba iz Konga. U Metzu je 24-godišnji ofanzivac od prošle godine. 

Adama Traore II se pridružio imenjaku i vršnjaku u Metzu ovog ljeta na posudbi iz Monaca. U Evropi je od 2014. godine kada je potpisao za Lille, a godinu kasnije debitirao je za Mali. 

Zanimljivo je bilo prošle godine na utakmici Mali - Mauritanija (4:1) gdje je Adama Traore II zabio gol za 3:0, zamijenio ga je Adama Traore I i onda se i on upisao u strijelce.

Najnoviji Adama Traore najveća je zvijezda. Rođen je u Španiji, karijeru je počeo u Barceloni, a posljednje četiri godine je u Engleskoj. Bio je mladi reprezentativac Španije, ali je sada zbog velike konkurencije u reprezentaciji odlučio igrati za Mali odakle su mu roditelji.