Federer dobio neugodno pitanje o Đokoviću, dok je sjedio pored njega!

09. 11. 2019 - 11:34 | Tenis

Najbolji teniseri svijeta se nalaze u Londonu, gdje će odigrati posljednji masters u sezoni! Na konferenciji za medije jedan neimenovani novinar je postavio pitanje Federeru koje je diglo mnogo prašine!

Naime, Rodžer Federer upitan je da li očekuje veliku podršku navijača u London, istu onu kakvu je imao na Vimbldonu kada je igrao protiv Novaka Đokovića!

Tada je u finalu tog takmičenja oko 90 posto navijača navijalo za Federera, a pogotovo su navijali za Švajcarca kada je imao dvije meč lopte:

"Rodžere, posljednji put kada ste igrali protiv Novaka 80 odsto navijača je navijalo za vas. Da li očekujete istu podršku i ovoga puta?", upitan je Federer, dok je Novak sjedio pored njega. 

Ostali novinari su osudili svog kolegu, a Federer koji je bio zatečen pitanjem dao je odgovor:

"Pa, i ne baš. Cijenim podršku koju dobijam bilo gdje da odem. Ne tražim podršku. Ako se desi – sjajno, a ako ne, razumijem. Ono što volim kod teniske publike je što su veoma kulturni i istrajni u podršci" - rekao je Federer, koji je napomenuo da se raduje ovom turniru:

"Sretan sam što ću ponovo igrati sa Novakov ovdje! Sretan sam što sam u njegovoj grupi. Vimbldon je bio sjajan! Ovaj meč neće biti  sjajan kao onaj pošto se igra na tri seta, ali onaj meč je bio specijalan!"