DRAMA U HTS-U

SUSJEDI NA NOGAMA Savez ruši selektora nakon svega što je učinio?! Razlog je NEVJEROVATAN!

10. 11. 2019 - 08:19 | Tenis

O tome se u teniskim krugovima razgovara ispod glasa, ali priča govori da predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić želi smijeniti izbornika muške reprezentacije Željka Krajana. I to uoči odlaska tenisera na završni turnir Davisova kupa planiranog za utorak! 

slavlje-daviscup-hrvatske

Glasine o tome nismo mogli provjeriti jer nam se predsjednica nije javljala, ali iz više smo izvora doznali za tu mogućnost, javlja "Večernji list". Za takvo što predsjednica Babić nema pokriće u odluci Upravnoga odbora (neki su nam članovi rekli da nemaju pojma o tome), a i nevjerovatnim nam se čini da se želi rušiti svjetskog prvaka, ali navodno su i neki igrači (unutar i izvan momčadi) nezadovoljni što je Krajan odlučio pozvati Ivu Karlovića.

karlovic

Kao da se izborniku može zamjeriti to što nakon Čilićeva otkaza traži najbolje rješenje. No, iza svega se, čini se, krije mnogo bizarniji razlog a to je raspodjela novca. Finansijski kolač je s novim formatom Davisova kupa mnogo veći, pa su i apetiti porasli. I kod igrača i kod Saveza. Dosad je raspodjela išla pola (timu) - pola (Savezu), a od ovih 50 posto koji idu timu 30 posto je dobivao prvi igrač, 30 posto drugi, a 40 posto ostali.

slavlje-daviscup-hrvatske1

No, sad je igračima (teško je reći kojim, ali očito većini) zasmetalo da Karlović dobije 30 posto, pa su insistirali na novoj formuli: 18 posto drugom igraču, po dva i pol posto Serdarušiću i Goji, koji također putuju u Madrid, a sedam posto bi išlo stožeru... Ako zbog toga smijene selektora koji ih je odveo na svjetski tron, onda svaka čast i igračima i vodstvu HTS-a na čelu s Nikolinom Babić i Nevenom Nakićem!