SERIE A

Bahati Ronaldo napustio stadion još prije kraja utakmice, Sarri pokušava smiriti stvari: 'Zahvalni smo mu, ali…'

11. 11. 2019 - 08:57 | Druga strana sporta

Zvijezda Juvenutsa Cristiano Ronaldo od dolaska novog trenera Maurizio Sarrija često ljutit napušta teren. 

Bivši trener Chelseaja je u sinoćnjem derbiju protiv Milana izveo iz igre Portugalaca već u 55. minuti, a as Juventusa je bahato otišao u svlačionicu bez pozdrava treneru.

ronaldoljutit

Kako javljaju italijanski mediji, Ronaldo je napustio stadion i prije nego što je utakmica završena. Tačnije, tri minuta prije nego što je sudija svirao kraj. 

Sarri je potom objasnio šta se desilo. 

skysports-dybala-ronaldo-juventus-4833114

- Bio je ljut jer se nije osjećao dobro, već nekoliko dana ima problema s koljenom. Bio je nervozan već na kraju prvog poluvremena. Zabrinuo sam se da će mu se stanje pogoršati i zbog toga sam odlučio da ga zamijenim - rekao je trener Juventusa.

ronaldo

- Moramo zahvaliti Ronaldu jer se žrtvovao večeras u teškoj situaciji. Učinio je sve da igra, ali kada sam vidio da nije dobro odlučio sam da ga izvedem iz igre. Prirodno je da su igrači nezadovoljni kada izlaze iz igre, a posebno ako su radili tako naporno da budu tu. Tokom prethodnih mjesec dana imao je problema s koljenom kada je dobio udarac na treningu i malo povrijedio ligamente. Trenirao je visokim intenzitetom, ali vidio sam da ne može dati maksimum. Nije bio na svom nivouu i to je to - dodao je Sarri.

Podsjećamo, ista stvar se dogodila i na prethodnom meču protiv Genoe kada je Ronaldo napustio igru i odbio da se pozdravi sa Sarrijem, što je uprava tima pokušala da zataška pričom da je riječ o povredi i da sve savršeno funkcioniše.