DRAMA U NAPULJU: Napali trudnu ženu zvijezde kluba, još dvije pobjegle iz grada

15. 11. 2019 - 15:30 | Drugi pišu >> Fudbal

Sve je počelo nakon poraza od Rome u derbiju Serie A. Nadobudni predsjednik Aurelio De Laurentiis tada je naredio da igrači iduću sedmicu moraju provesti u izolaciji. Naložio im je da u tom razdoblju karantin smiju napustiti samo za važne utakmice protiv Salzburga i Genoe, obje na domaćem terenu. 

Igrači su se pobunili protiv takve odluke, a na njihovu stranu stao je i trener Carlo Ancelotti. Umjesto u karantinu klupskim busom, otišli su kući svojim autima. Isto su napravili i poslije utakmice sa Salzburgom (1:1) nakon koje je krenuo raspad sistema. Vlasnik kluba saznao je ko su vođe pobune i objavio da ih tjera iz kluba, a u cijelom haosu jedan od igrača htio je tući gazdinog sina. Naravno da u takvoj atmosferi Napoli nije uspio pobijediti ni slabu Genou (0:0), pa su se u bijesu prema igračima vlasniku kluba pridružili i navijači. 

Zatim je krenuo novi, najgori val nasilja koji može, ali i ne mora, biti povezan s aktuelnom krizom u ekipi. Jer provale u stanove, kuće i automobile fudbalera u Napulju te pljačkanje njih nasred ulice pod prijetnjom oružjem događaju se i kada klubu za koji igraju ide sjajno. Ali sada pogoršavaju ionako tešku situaciju.

Prvo je provaljeno u Allanovu kuću. U vrijeme provale u njoj je bila samo igračeva supruga u sedmom mjesecu trudnoće. Naravno, kada je vidjela maskirane razbojnike, prestravila se. Odmah je s dvoje djece napustila kuću i otišla živjeti u hotel, gdje im se ubrzo pridružio i suprug. 

Zatim je provaljeno u automobil Piotra Zielinskog pa je njegova žena u strahu pobjegla porodici u Poljsku. Poučena ovim primjerima i u strahu za vlastitu sigurnost, grad je napustila i supruga Lorenza Insignea. Iz stana u kojem živi s njim preselila se kod roditelja.