DUŠAN DŽAKIĆ

SLAVNI SRPSKI BORAC BORI SE DA SAČUVA VID "Žao mi je što sam psovao..."

14. 11. 2019 - 20:13 | Borba >> MMA

Bivši MMA borac Dušan Džakić u srijedu je odradio vrlo zahtjevnu operaciju teško stradalog desnog oka.

To je tek prvi operativni zahvat koji će morati proći, ako želi sačuvati vid. O zahvatu je izvijestio na društvnim mrežama.

Džakić je 2014. godine povrijedio oko na borbi u Češkoj. Razlog su bili nedozvoljeni udarci njegovog protivnika u potiljak radi kojih mu se doslovno oko raspalo na slojeve, što je objasnio u nekoliko kasnijih intervjua. 

Doktori su tada privremeno uspjeli pokrpati stvar, a "Cyborg" se vratio u borilište. Konačno je okončao karijeru u maju mjesecu ove godine pobjedom protiv Maxa Grafa na Megdanovom eventu.

"Hvala Bogu na svemu. Sada je došlo do toga da se vodi borba oko toga da se oko uopće i sačuva. Ali kažem opet, hvala Bogu na svemu. Danas je bila prva operacija. Hirurg je dao sve od sebe, a za sedam dana je sljedeća. Ta će biti presudna i tim hirurga i doktora će pokušati sačuvati moj vid", obratio se Džakić mnogobrojnim fanovima na Instagramu te dodao:

"Nisam ljut, nisam bijesan, nisam tužan. Prihvatam posljedice mnogih loših stvari koje sam radio, pričao ili mislio. Ova je uzrokovana čestim razmišljanjem da odradim još samo jednu borbu. Umjesto opomene, dobio sam ovu kaznu radi tih misli. Prije nekoliko dana se to dogodilo i smireno sam to prihvatio. Tako je trebalo i biti, prihvatam sve u životu što mi se dogodilo. Žao mi je što sam psovao, nisam poštovao neke protivnike, bio gord radi velikog uspjeha u sportu i poznate, bogate karijere. Žao mi je."

67838539-143042653606761-9018790748396594703-n

Džakić se posljednjih godina posvetio svojoj dvorani, ali i vrtlarstvu u kojem je pronašao mir izvan borilišta. Tvrdi da mu je i vjera puno pomogla u ovim treškim trenucima.

"Drago mi je što otkrivam Pravoslavlje, što se bavim vrtlarstvom i što ću organizirati humanitarne akcije. Nadam se da ću ipak proći dobro na ove dvije operacije, ali kako god bude, zahvalan sam za sve", zaključuje Džakić.