TONY FERGUSON ŽELJNO OČEKUJE MEČ

SPEKTAKULARAN UFC BLOCKBUSTER JE ZVANIČNO POTVRĐEN Gledat ćemo meč stoljeća, Khabib će u oktagon s jedinim koji ga može pobijediti

26. 11. 2019 - 12:33 | Borba >> MMA

Menadžer Khabiba Nurmagomedova potvrdio je da će njegov borac braniti tutilu prvaka 18. aprila 2020. godine protiv Tonyja Fergusona.

Ali Abdelaziz tu vijest je objavio na Twitteru, a borba će se održati u New Yorku.

Khabib i Ferguson napokon će se suočiti u kavezu. Zanimljivo, njihove borbe su čak četiri puta bile otkazane zbog raznih razloga.

Ruski borac je i dalje bez poraza s 28 pobjeda, Ferguson ima niz od 12 pobjeda, a u karijeri je na omjeru 25-3 i mogao bi ozbiljno zaprijetiti Khabibu.

khabib-tony

Mnogi tvrde da je upravo samo Tony sposoban pobijediti aktuelnog prvaka. 

Podsjećamo, Khabib je posljednju borbu imao u septembru kada je rutinski pobijedio Dustin Poiriera na UFC-u 242.

khabib-nurmagomedov

Ferguson je posljednji put u oktagon u junu kada je savladao Donald Cerronea mangupskim prekidom u drugoj rundi.

- Prilično sam siguran da možemo naći mesta za dobru staru "debelu glavu"- napisao je Toni na društvenim mrežama još krajem septembra i postavio sliku kr*avih glava njegovih dosadašnjih rivala!

5bc8cea0-6be4-451b-adad-1b5a0a0a0a67-tony-ferguson-tuf-22-finale-previeworg

"Vidim jako mnogo rupa kod Khabiba. Ali iza sebe ima jako dobar tim i oni znaju sa čim se nose. Siguran sam da su i oni to shvatili i da će pokušati popraviti te rupe. Dustin je bio sjajan tijekom čitave sedmice. Vjerovatno je to sve bio kulturni šok za njega. Za obojicu zapravo. Smatram da ćemo u idućem meču vidjeti možda i najboljeg Khabiba do sada jer će u međuvremenu popraviti sve te nedostatke", poručio je Ferguson nakon pobjede Khabiba protiv Dustina Poiriera u septembru ove godine.

(Sport.ba)