IBRAHIMOVIĆ OTKRIO DOKAD ĆE IGRATI PA OSTAVIO SVE U ŠOKU: Ovo može reći samo on!

30. 11. 2019 - 15:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (38) je izjavio da je Milan njegova druga kuća, a trenera Bolonje Sinišu Mihajlovića je nazvao jedinstvenom osobom.

U izjavi za Gazzetta dello Sport, popularni Ibra je istakao da se osjeća odlično i da bi čak mogao igrati i do 50. godine.

Milan i Bolonja izrazili su želju za dovođenjem švedske superzvijezde otkako je obznanio da napušta LA Galaksi u decembru.

"Milan nije samo moj drugi grad, nego moj drugi dom. Imam predivna sjećanja iz vremena dok sam igrao tamo", kazao je Ibrahimović.

Istakao je da ga uvijek privlače ekipe u kojima može biti motivisan.

"Ukoliko postoji projekat koji me stimuliše, mogao bih tada igrati i do 50. Godine", rekao je Ibra, te ohrabrio Mihajlovića u njegovoj borbi s leukemijom.

"Mnogo razgovaram sa Sinišom. On je moj prijatelj, izuzetna osoba i jedinstven čovjek", kazao je slavni napadač.

Ibrahimoviću je nedavno istekao ugovor sa LA Galaksijem, a odmah su krenule medijske spekulacije u vezi s tim koji je klub njegova naredna destinacija.

Blistavu profesionalnu karijeru počeo je u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester junajted i LA Galaksi. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

(Anadolija)