FRED ODIGRAO SJAJAN MEČ

SLATKA OSVETA BIVŠEM TRENERU: Mourinho ga je doveo u United i trpio žestoke kritike zbog njega, a on ga je sinoć uništio

05. 12. 2019 - 15:49 | Drugi pišu >> Fudbal

Jose Mourinho je pretrpio prvi poraz od preuzimanja kormila ekipe Tottenhama i to od Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su na svom Old Traffordu, u meču 15. kola Premiershipa, slavili 2:1 zahvaljujući golovima sjajnog Marcusa Rashforda.

united

Međutim, briljirao je i Fred, veznjak kojeg je u Manchester United doveo upravo Jose Mourinho. Plaćen je na ljeto 2016. godine Fred blizu 60 miliona eura, ali je od svog dolaska na Old Trafford uglavnom bio samo kritikovan. A zajedno s njim bio je kritikovan i Mourinho, koji je insistirao na njegovom transferu.

Ipak, sinoć je Brazilac konačno pružio vrhunsku partiju, baš protiv Mourinha i Tottenhama. Partiju koja je u skladu sa cifrom izdvojenom za njegov transfer.

fred

Fred je tako imao najviše dodira s loptom od svih igrača na terenu, 86. Imao je i najviše kompletiranih pasova (46), najviše pasova na protivničkoj polovini (39), najviše je puta vraćao/donosio posjed svojoj ekipi (11), imao najviše dobrih ubacivanja (3), najviše presječenih lopti (3), a iznudio je i dva faula protivničkih igrača.