ANDRI GUDJOHNSEN

SVE UKAZUJE NA TO DA ĆE NADMAŠITI SLAVNOG OCA Sin nekadašnjeg napadača Barcelone rastura u Realu: Svi ga očekuju u prvom timu

05. 12. 2019 - 16:09 | Drugi pišu >> Fudbal

Sin najvećeg islandskog igrača svih vremena, Eidura Gudjohnsena, prvo je ime mlade momčadi Real Madrida, a mnogi mediji govore kako će jednoga dana gotovo pa sigurno ostvariti veću karijeru od svog oca.

17-godišnj Andri Gudjohnsen trenutno brani boje U-18 momčadi Reala, a sve do ove godine igrao je zajedno sa Theom Zidaneom, mladim veznjakom čiji je otac trener prve momčadi Reala i jedan od najboljih veznjaka svih vremena.

Andri, za razliku od svojeg oca, igra na mjestu centralnog napadača te je tipični gol igrač. Eidur, koji je više volio ulogu drugog napadača ili mjesto ofanzivnog veznjaka budući da je volio ordinirati u „međuprostoru“, je „preko veze“ ubacio sina u Real Madrid, ali se taj potez pokazao dobitnim, kako za mladog napadača tako i za kraljevski klub.

gudjohnsen

Glavni urednik poznatog madridskog portala Real Total, Nils Kern, nije štedio riječi hvale za mladog napadača, a opisao ga je kao „stopostotnu devetku i pravog dijamanta u među mini Kraljevima“.

Ove sezone Andri je zabio 37 pogodaka u svim natjecanjima te je trenutno drugi strijelac u svojem uzrastu Real Madrida.

andri-gudjohnsen

„Narednih godina mogli biste puno čitati o letećoj tvrđavi u redovima mlade momčadi Reala, a upravo takav tip napadača je nešto što u omladinskom pogonu kraljevskog kluba posebno cijene. Budućnost će pokazati hoće li ostvariti karijeru poput Negreda, Morate ili Mariana, ali u svakom slučaju, od njega očekujemo još puno golova“, dodao je Nils Kern.

Bilo kako bilo, mladi Andri, osim što je poznat po samoj činjenici da je otac poznatog Eidura, već sada plijeni pažnjom zbog svojih izvrsnih igara, a nije nemoguće za očekivati da ga u narednih nekoliko godina vidimo i u prvoj momčadi kraljevskog kluba.

gudjohnesenandri

Za kraj ističemo kako legendarni Eidur ima, osim Andrija, još dva sina, a obojica se bave nogometu te je jedan od njih član Spezije (Sveinn Aron), dok je najmlađi Daniel Tristan trenutno u mlađim kategorijama Barcelone. Izuzetna porodica, zar ne?!