MANE JE ZAVRŠIO TEK KAO 4.

IAKO JE OSVOJIO LASKAVU TITULU Messi konačno progovorio otvoreno i sve ostavio otvorenih usta: Poredak za Zlatnu loptu je sramotan!

05. 12. 2019 - 16:58 | Drugi pišu >> Fudbal

Prema pisanjima stranih medija, Leo Messi oglasio se u medijima nakon izbora za Zlatnu loptu kada je legendarni Argentinac po šesti put u svojoj karijeri osvojio ovu prestižnu nagradu.

Messi je definitivno imao fantastičnu sezonu iza sebe, a iako je nagradu osvojio sa mizernih 0.3% glasova više od drugoplasiranog Virgila Van Dijka, bez ikakve sumnje možemo konstatirati kako je nagrada došla u prave ruke.

vandijk

Na trećem mjestu našao se još jedan igrač Liverpoola, Mohamed Salah, a ono što je posebno zasmetalo desetku Barcelone je činjenica na kojem je mjestu završio Sadio Mane:

„Sramotno je da je Mane završio na četvrtom mjestu“, rekao je Messi za francuski Canal +, a vijest se brzo proširila internetom.

mane

Iako nije došao do prva tri mjesta, ove lijepe riječi Messija barem su malo isprali gorak okus u ustima fantastičnog Senegalca koji posljednje dvije godine igra nogomet života. Zajedno sa svoja prethodno dva nabrojana suigrača, Mane je stigao do naslova Lige prvaka, a ove su godine na dobrom putu da istu titulu obrane, a svemu tome još dodaju i trofej Premier lige.

Ove sezone Mane je nastavio sa vrhunskim izvedbama, a posebno je dojmljiv bio u jučerašnjoj pobjedi svojeg Liverpoola nad gradskim rivalom Evertono. Redsi su slavili rezultatom 5:2, a u svojoj mini simultanki Mane je prvo upisao dvije prekrasne asistencije da bi se nakon toga i sam upisao u listu strijelaca.

mane-aurier

Zna Messi što priča…