ENGLESKA PREMIER LIGA

NIKOM NIŠTA NIJE JASNO Sinoć u Premier ligi viđen najčudniji gol ikad: Hrvatski komentator ostao bez teksta

06. 12. 2019 - 10:24 | Drugi pišu >> Fudbal

"Navijači Sheffielda mogu odahnuti, zaleđe je, zastavica je u zraku", govorio je hrvatski komentator Sportkluba Željko Vela dok je Sheffield u 15. kolu Premierlige primao drugi gol od Newcastlea (0:2).

Što se dogodilo u 70. minuti? Andy Carroll je na centru u skoku glavom prebacio loptu prema golu domaće ekipe i izbacio Jonja Shelveyja. Linijski sudac je podigao zastavicu i većina domaćih igrača je stala s trčanjem. Shelvey je ipak nastavio juriti prema golu 50-ak metara i stigao je do golmana koji je nezainteresirano pokušao odbraniti njegov udarac uvjeren da će biti dosuđeno zaleđe. 

Međutim, tada je uslijedio šok. Glavni sudac je odlučio pregledati VAR snimku iako je bilo očito da je pomoćni sudac podizanjem zastavice utjecao na domaće igrače. Snimka je pokazala da Carroll nije bio u zaleđu pa je gol priznat.

Upute sucima kažu da pomoćnici u situacijama kada nisu sigurni ne podižu zastavicu, već puste VAR da odluči. Ovaj put pomoćnik to nije poštovao i akcija je trebala biti prekinuta u trenutku kada je signalizirao zaleđe. Čak se na fotografijama vidi da se Carroll pomirio s odlukom sudaca i u nevjerici se hvata za glavu.

"Ako ovo priznaju kao gol, bez obzira je li zaleđe, to neće biti pošteno. Pomoćnik je podigao zastavicu. Svi su stali", komentirao je Vela. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE