ODGOVOR GRADONAČELNIKU

ŽELJE MI UKALJATI IME Rafa Nadal bijesan zbog optužbi koje mu ozbiljno narušavaju ugled

06. 12. 2019 - 11:52 | Tenis

Rafael Nadal oglasio se otvorenim pismom nakon što je gradonačelnik Manacora Mikel Oliver iznio ozbiljne optužbe na njegov račun.

Oliver je rekao da je Nadal imao povlašten tretman kada je u svom rodnom gradu otvarao tenisku akademiju. Prvi čovek Manacora nije se zaustavio na tome pa je rekao da Nadal "koristi svoje ime" i za druge stvari.

Prvi teniser svijeta odgovorio je otvorenim pismom u kome je demantovao navode i dodao da je prilično razočaran stavom gradonačelnika.

"Kao i svaku drugu osobu, i mene bole ovakvi neosnovani napadi na mene kojima je jedini cilj da okaljaju moje ime. Mogao bih da navedem više situacija sada o kojima sam šutio ranije, ali ne želim da ulazim u određene kontroverze. Samo želim da izrazim svoju bol i razočaranje", poručio je Nadal.

Nadal je naveo da ga je najviše zaboljela optužba Olivera da "živi van društvene zajednice" i naveo je da se povezanost sa ljudima ne pokazuje riječima, nego djelima.

"Uvijek sam davao sve što je Manacoru moglo da zatreba od mene", napisao je prvi reket svijeta i dodao da se uvijek trudio da u svijetu na najbolji način predstavi svoj grad koji mu znači više od svega. Podsjetio je da je svim srcem bio uz svoje sugrađane i u dobru i u zlu i da se uvijek trudio da pomogne posebno kada su se dešavale loše stvari kao što je to bila poplava 2018. godine.

Španac je istakao da je mogao da izgradi i otvori akademiju bilo gdje na svijetu gdje je mogao da dobije i neke povlastice, ali da to nije želio.

Dodao je i da bez problema može da napusti ili premjesti akademiju koju je napravio najvećim dijelom ulažući svoj novac, u kojoj je zaposleno 300 lokalnih stanovnika i u kojoj prioritet pri kupovini potrepština imaju lokalni proizvodi, da može da odustane od davanja stipendija mladim talentima sa Mallorce.

Nadal je podsjetio da Akademija ispunjava sve zakonske propise o kojima se vodilo računa i pri izgradnji pa tako zgrada ima i određeni parking, zahtjevani procenat zelene površine, propisanu infrastrukturu kao i da je uvijek uredno plaćen porez.

"Uvijek, kao savjestan građanin, ispunjavam sve zakonske obaveze. Optuženi smo u novembru da nismo platili naknadu za odvoženje smeća što je potpuno netačno. Imamo svu dokumentaciju da smo plaćanja izvršili u oktobru", naveo je Nadal.