MARCA

BOMBA GODINE Simeone odlazi iz Atletica: Destinacija već poznata?!

06. 12. 2019 - 15:40 | Drugi pišu >> Fudbal

Da li je ovo poslednja sezona Dijega Simeonea u Atleticu?

"Cholo" je sve nervozniji, poručio je da ko misli da je "tranzicija sunčanje i čekanje da cvijeće procvjeta" ne poznaje ni fudbal, ni njega.

On je pomenuo da je u ovih osam sezona na klupi uvijek bilo situacija u kojima se činilo da ga tim ne prati.

Ali, "Marca" tvrdi da sada ne vidi izlaz, da nije više u dobrim odnosima ni sa čelnicima zbog nekih odluka, poput povratka Diega Coste, a da su se na to nadovezali porazi u prvenstvu i u Ligi prvaka.

Navijači ga optužuju da je kukavičkom taktikom izgubio i od Juventusa i od Barcelone, pa list spekuliše da će Argentinac otići. U klubu su nezadovoljni jer je Joao Felix najskuplje pojačanje u historiji "jorgandžija" na klupi, trener preferira Vitola.

Simeone je prije dvije godine bio u krizi, nije prošao grupu u Ligi prvaka, ali je osvojio Ligu Evrope.

Trener Atletica traži da klub kupi Bruna Guimaraesa iz Atletico Paranensea, meta je i Edinson Cavani, ali i Timo Werner, prenosi Sportske.net.

Pred meč sa Villarrealom Atletico je tek šesti na tabeli, mada imaju samo bod manje od Bilbaoa i Sociedada.

Novi poraz bi otežao poziciju Simeonea koji neće dati ostavku, ali su sve glasnije priče da klub smatra da bi tranziciju trebalo da izvrši neko drugi.

Kao klubovi zainteresovani za Simeonea pominju se United, ali i PSG gdje je sve izvjesnije da će Thomas Tuchel napustiti klub na kraju sezone i prema nekom scenariju prihvatiti ponudu Bayerna.

Bilo kako bilo, Simeone će imati ponude, a hoće li ponovo na kraju sezone pokazati "nevjernim Tomama" koliko može njegov Atletico ostaje da vidimo...