"BOLEST NEMA VEZE S TIM": Naljepša teniserka na svijetu odlazi u penziju

06. 12. 2019 - 20:38 | Tenis

Nekada najbolja teniserka svijeta Karolina Voznijacki saopštila je danas da će završiti igračku karijeru na Australijan openu.

"Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine i proživjela sam nevjerovatno prvo poglavlje svog života - 30 WTA titula, prvo mjesto na WTA listi, pobeda na završnom turniru, tri nastupa na Olimpijskim igrama, uključujući i nošenje danske zastave, osvajanje Australijan opena... Postigla sam sve o čemu sam sanjala", napisala je Voznjacki.

"Uvijek sam sebi govorila da ću se povući kada više budem želela da radim stvari van tenisa. Posljednjih nekoliko mjeseci sam shvatila da ima još puno toga što bih željela da radim... Udaja za Dejvisa je jedan od tih ciljeva. Želim da s njim osnujem porodicu dok zajedno putujemo svijetom i podižemo svijest o reumatoidnom artritisu", dodala je šampionka Australijan opena iz 2018.

Voznjacki, koja je oktobra 2018. godine objavila da boluje od reumatoidnog artritisa, istakla je da odluka o povlačenju iz tenisa nema nikakve veze sa njenim zdravljem.

Karolina Voznjacki je trenutno 37. na WTA listi.

Karolina se u junu udala za košarkaša Dejvida Lija.

Ona je svjetski broj 1 bila 71 nedelju, a ima i titulu sa WTA finala i važi za najljepšu teniserku svijeta.

Ima tek 29 godina i ovakva njena odluka se može nazvati šokantnom, jer niko nije mogao da očekuje da će tako rano u penziju.