NICK BOLETTIERI

ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI SVIH VREMENA Čovjek koji je stvorio legende tenisa objasnio što su Roger i Rafa iza Novaka

07. 12. 2019 - 16:40 | Tenis

Poznati teniski stručnjak Nick Bollettieri, kroz čije ruke su prošli mnogo šampioni, smatra da je Novak Đoković najveći igrač svih vremena.

Bollettieri je tokom godina trenirao i stvorio veliki broj legendi poput Andrea Agassija, Jima Couriera, Moniku Seleš, Mary Pierce, Mariju Šarapovu, Danielu Hantuhovu, Jelenu Janković, Serenu Williams i mnoge druge.

"Novak Đoković se kreće dobro, izvlači se iz teških pozicija, odlično servira i veoma je inteligentan u polju. On je najbolji i sjajno je opet vidjeti ga na vrhuncu igre. Ono što čovjeka čini šampionom je da pobjeđuje čak i kad ne želi da bude na vrhu", kaže Bollettieri koji očigledno smatra da taj kvalitet nedostaje Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Amerikanac, koji je u julu napunio 88 godina, također vjeruje da je Serena Williams najbolja igračica do sada.

"Kod djevojaka je to Serena Williams. Imao sam tu sreću da radim sa mnogima, ali Serena je posebna klasa. Njen stil igre je drugačiji. Ona igra tako kao da kaže, napašću te od prvog poena."

"Sada ima kćerkicu i nije u najboljoj formi da bi mogla da udara lopticu jako kao nekad. Nadam se da će naći put, ali ta sjećanja, kada sam uz njihovog oca Richarda, radio sa Serenom i Venus, to je bilo nešto predivno", zaključio je Bollettieri.