MAČKA ILI KOBRA

EVO KAD JOSHUA OPET ULAZI U RING Ovo je spektakl koji se dugo čekao

09. 12. 2019 - 08:24 | Borba >> Boks

Nakon spektakularnog meča u Saudijskoj Arabiji u kojem je Anthony Joshua savladao Andyja Ruiza i povratio titulu šampiona svijeta, poznat je termin nove borbe za titulu koji je objavio Britanac. 

Novi-stari šampion svijeta saopćio je da se u ring vraća već u martu 2020. godine, i to zbog obaveznih mečeva. S obzirom na činjenicu da Joshua trenutno drži titule u tri kategorije, WBO, IBF, WBA, morat će da dvije od njih da brani, i to, WBO sa Oleksandrom Usikom i IBF, sa Bugarinom Kubratom Pulevim.

"Rad se nastavlja ponovo, jer oko marta ponovo branim titule. već sam fokusiran na sljedeći meč. Svako može da dobije. Ali, spreman sam", rekao je on.

Ukrajinac je vlasnik svjetske titule iz 2011. godine i olimpijski je šampion iz Londona 2012. godine. U profesionalnoj karijeri imao je 17 mečeva, bez poraza, od toga je dobio 4 borbe nokautom. Njegov nadimak je Mačka, piše "Avaz.ba".

Sa druge strane, bugarski bokser Kubrat Pulev iza sebe ima 28 borbi i skor 27-1, od toga čak 14 ima nokautom. Jedini poraz doživio je od vladimira Klička. Njegov nadimak je Kobra.

On je veliku pažnju privukao kada je u SAD poslije jedne od borbi poljubio novinarku Jenny SuShe koja ga je intervjuirala i zbog koje je kažnjen po američkim zakonima kratkom zabranom boksa, kao i novčano.