KHABIB PROTIV TONYJA

OVO JE NAJVEĆA BORBA U HISTORIJI Nurmagomedov otkrio kako će poraziti opasnog protivnika

10. 12. 2019 - 22:00 | Borba >> MMA

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener UFC-ovog prvaka Khabiba, najavio je meč njegovog sina i Tonyja Fergusona. 

'El Cucuyja' je u svojoj analizi nazvao opasnim protivnikom, a meč koji se s nestrpljenjem iščekuje - najvećim u historiji UFC-a.

I Khabib i Tony nanizali su 12 pobjeda unutar UFC-ovog Octagona. To je već samo po sebi podatak koji ovaj dvoboj čini još posebnijim, a koliko je velik, potrudio se Abdulmanap objasniti u razgovoru kojeg prenosi Russia Today.

"Ovo nije prvi pokušaj i zato mislim da se radi o jednom od najvećih događaja u ovom sportu. Četiri puta se pokušalo. Dvaput odgodilo zbog Khabiba, a dvaput zbog Tonyja. Milioni fanova ovo iščekuju. Nikada u historiji UFC-a se nije dogodilo nešto ovakvo. Ovo je najvažnija borba u historiji UFC-a", rekao je Abdulmanap.

Kakva će biti taktika za Fergusona?

"Sve vrijeme uspijevamo unaprijediti svoje vještine u različitim segmentima. To je posebno vidljivo kod udaračkih tehnika. Svaki put sve više i više iznenađujemo naše protivnike. Javier (Mendez, op.a.) obećao je i iznenađenje ovoga puta, ali Khabib neće odstupiti od plana svog oca", dodat će Nurmagomedov stariji pa se malo okrenuti analizi Fergusona:

"Prije svega, radi se od izdržljivom borcu s dobrim nizom pobjeda. Njega su protivnici znali zahvatiti, ali on ipak sve borbe završava raznim zahvatima, posjekotinama ili tehničkim nokautima. Ima čovjek dobar arsenal i dostojan je protivnik za kojeg se i pripremamo u skladu s tim", zaključio je Khabibov otac.