LIGA PRVAKA: Prošli Chelsea, Lyon, Borussia i Valencia

11. 12. 2019 - 15:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Nakon sinoćnjih utakmica posljednjeg kola skupina E, F, G i H plasman u osminu finala izborili su Napoli, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Valencia i Lyon, dok su ranije iz tih skupina prolaz osigurali RB Leipzig i Barcelona.

U skupini F Barcelona je slavila kod Intera s 2:1, dok je Borussia Dortmund istim rezultatom na svom terenu svladala češku Slaviju. U takvom raspletu drugo mjesto u skupini zauzela je Borussia.

Iako je u Milanu Barcelona igrala bez Messija, Piquea i Albe, te bez ikakvog rezltatskog imperativa, Katalonci su došli do pobjede golovima Carlesa Pereza (24') i Anssumane Fatija (87'), dok je strijelac za domaće bio Romelu Lukaku.

Inter je u drugom poluvremenu zabio još dva gola, ali su oba poništena zbog zaleđa.

U skupini E Napoli i Liverpool potvrdili su prolazak pobjedama nad Genkom, odnosno Salzburgom.

Europski prvak Liverpool opasno je živio u Salzburgu, u prvih 15 minuta vratar Redsa Alison je obranio nekoliko velikih prilika domaćina, kome je igrala samo pobjeda za prolaz. U nastavku Liverpool je došao do pobjede 2:0, golovima Nabila Keite u 57. i Salaha minutu kasnije.

Napoli je na svom terenu bio uvjerljiv protiv Genka. Bilo je 4:0 za talijansku momčad.

G Benfica je pobijedila Zenit s 3-0, a Lyon i RB Leipzig su odigrali 2-2.

U skupini G Lyon je ugostio Leipzig koji je već osigurao osminu finala, ali su Nijemci u prvom poluvremenu poveli 2:0 golovima iz penala Forsberga i Wernera. Aouar je smanjio na samom početku drugog dijela, a sedam minuta prije kraja Depay izjednačava na 2:2 što je bilo dovoljno za prolaz Lyona.

Benfica nije mogla u osminu finala, ali je pobjedom nad Zenitom 3:0 osigurala treće mjesto u skupini i nastup u Europskoj ligi. Zenit je tragičar večeri jer je do 83. minute bio u osmini finala, a nakraju je kao zadnji ostao bez Europe.

U skupini G u izravnom okršaju za prolaz u Amsterdamu su se sastali Ajax i Valencia. Nizozemcima je bio dovoljan i remi no Valencia je došla do pobjede 1:0 golom Rodriga u 24. minuti. Valencia je osvojila prvo mjesto u skupini i prošla dalje, dok će prošlogodišnji finalist Lige prvaka nastaviti natjecanja u Europskoj ligi.

U toj skupini Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lillea 2-1 i prošao dalje.

(Fena)