RASPAD SALZBURGA

RASPAD TIMA KOJEG SVI VOLE Erling Haaland sletio u Njemačku, potpisuje za velikana

12. 12. 2019 - 16:05 | Drugi pišu >> Fudbal

Erling Haaland ove je sezone eksplodirao u dresu RB Salzburga, a već u januaru trebao bi napustiti šampiona Austrije.

Njemački mediji pišu da je nakon sinoćnje utakmice zadnjeg kola Lige prvaka protiv Liverpoola (0:2) i ispadanja Salzburga iz LP-a s menadžerom, legendarnim Minom Raiolom, odletio u Dortmund, gdje su ga dočekali predstavnici Borussije s kojima su počeli pregovore oko prelaska u taj klub u zimskom prijelaznom roku. 

U njemu je Haaland najtraženiji napadač. Ne samo zato što je od ljeta za Salzburg u 22 utakmice postigao čak 28 golova nego i zbog toga što ima klauzulu u ugovoru po kojoj ga se samo u ovom prijelaznom roku može kupiti za 20 miliona eura. 

Ovakav privremeni i kratkotrajni pad Haalandove cijene pokrenut će januarsku navalu velikana na njega jer se nakon fantastične polusezone nije očekivalo da će ga se moći kupiti za manje od 50 miliona eura. 

Borussia Dortmund, Juventus, Real, Chelsea, Arsenal, Manchester United samo su neki od klubova zainteresiranih za tinejdžera, koji je u pet utakmica skupine Lige prvaka zabio osam golova, dok je od ljeta postigao čak pet hat-trickova. 

Njegov odlazak u Dortmund, kao i gotovo sigurni Minaminov prelazak u Liverpool, znači da se Salzburg, koji je ove jeseni igrom i efikasnošću pobrao simpatije neutralnih fanova, raspada već u januaru jer mu odlaze dva najbolja igrača.