KINGSLEY COMAN

ŠOKANTNA POVREDA ZVIJEZDE BAYERNA Nakon ovog mu je karijera sigurno završena!

12. 12. 2019 - 16:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Kingsley Coman sinoć je doživio novu povredu!

Malerozni Francuz je sledio Allianz Arenu u meču sa Tottenhamom (3:1), a prve prognoze kažu da će Bavarci na njega moći računati tek nakon zimske pauze.

Ono što više brine ljude u Bayernu je njegova historija povreda. Otkako je u ljeto 2015. stigao iz Juventusa najprije u formi posudbe, a potom otkupa ugovora, pretrpio je čak 23 povrede. Od blagog oštećenja do kidanja mišića, problema sa zglobovima, do opšteg stanja organizma, koje ga je spriječavalo da redovno trenira i igra utakmice. 

Ukupno je za tri i po sezone bio u ambulanti čak 403 dana, a i sad će najmanje dvije sedmice morati da čeka ne bi li opet potrčao za loptom.

U 2018. godini je imao dvije povrede lijevog zgloba, nakon čega je tužno najavio i mogući kraj karijere u slučaju nove teške povrede.

"Bio mi je kraj svijeta kada sam se povrijedio. Razmišljao sam o Svjetskom prvenstvu, a sada stavljam stvari u drugu perspektivu i zadovoljavam se malim stvarima. Ako se mogu nakon oporavka vratiti u najbolju formu, bit ću najsretniji. I dalje se nadam zaigrati na nekom Svjetskom prvenstvu, a nadam se i da ne moram opet proživjeti ovakav trenutak, odnosno treću operaciju. Mislim da je ne bih napravio. Ako sam oprezan i ako se pazim, a svejedno se opet povrijedim, to bi mi bilo previše. Previše je previše, a možda moja noga nije za fudbal. Živjet ću životom van njega", otkrio je Coman u decembru 2018. godine.