POSLIJE GRUPNE FAZE

MATEMATIČARI IZRAČUNALI Žrijeb tek u ponedjeljak, a već imamo prvi par osmine finala LP?!

12. 12. 2019 - 16:14 | Drugi pišu >> Fudbal

Sinoćnjim utakmicama završila je grupna faza ovogodišnje Lige prvaka.

Prvi put u historiji ovog natjecanja u osmini finala igrat će isključivo klubovi iz pet najjačih evropskih liga. To su sinoć mogli poremetiti samo Dinamo ili Šahtar, ali njih je u grupi C preskočila Atalanta, koja se plasirala u nokaut-fazu pobjedom protiv Šahtara 3:0 te Dinamovim porazom 4:1 protiv Manchester Cityja.

Žrijeb osmine finala održat će se u ponedjeljak, a ekipe će kao i uvijek biti podijeljene na nositelje i nenositelje, odnosno na pobjednike grupa i drugoplasirane ekipe.

Nositelji: PSG, Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, Leipzig, Valencia

Nenositelji: Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atletico Madrid, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon, Chelsea

U osmini finala međusobno ne mogu igrati klubovi iz iste zemlje ni klubovi koji su bili u istoj grupi Lige prvaka. Zbog poludirigiranog žrijeba matematičari su već izračunali koji par je najizgledniji. Tako postoji čak 23,86 posto šanse da će žrijeb spojiti Barcelonu i Chelsea, a sljedeći najvjerojatniji par je Tottenham - Valencia.

No, može se dogoditi da već u ovako ranoj fazi imamo nekoliko superjakih utakmica. Žrijeb može spojiti Liverpool i Real Madrid, Barcelonu i Mourinhov Tottenham ili Bayern i Real.

Tablica vjerojatnosti parova osmine finala:

pokit-ce169541394fb573900fb1bf0e0e8d38