MISLAV ORŠIĆ

POTEZ HRVATA OBIŠAO BALKAN "Djevojčica se smrzavala, ruke su joj bile baš jako hladne"

13. 12. 2019 - 08:09 | Druga strana sporta

Mislav Oršić ove je sezone u Ligi prvaka bio jedna od najjačih karika Dinama, a u posljednjoj utakmici protiv Man. Citya (1-4) pokazao se i velikim gospodinom. 

Utakmica je odigrana po velikoj hladnoći, U Maksimiru se temperatura spustila ispod nule, a djeca koja s igračima izlaze na teren su se - smrzavala. Među njima i djevojčica koja je hodala uz Oršića, pa joj je on poklonio svoje rukavice.

"Zašto sam to napravio? Dok smo izlazili na teren, primio sam djevojčicu za ruku i osjetio da su joj ruke baš jako hladne. Znam da su se djeca smrzavala na stadionu i u tom trenutku sam joj dao svoje rukavice. Jednostavno sam ih skinuo i dao joj da se barem malo ugrije", rekao je Oršić dan poslije utakmice za 24sata.hr.

Zanimljivo, malena djevojčica onda je u njima odslušala himnu Lige prvaka, vratila mu ih, pa s drugom djecom otrčala u svlačionicu.

"Da, malo sam se iznenadio kada mi ih je ta djevojčica vratila, ali nisam previše razmišljao o tome. U tim vam trenucima raste adrenalin i potpuno ste fokusirani na utakmicu, pogotovo kada igrate protiv Manchester Citya."

Da li jeikada ranije u karijeri napravio nešto slično? Pa nekome prije neke utakmice zbog velikih hladnoća dao trenerku ili rukavice?

"Uh, zaista se ne mogu sjetiti. Mislim da je to normalan i ljudski potez svake odrasle osobe prema bilo kojem djetetu."

"Iskreno, o toj djevojčici ne znam baš ništa. Evo, jučer me i glasnogovornik Dinama pitao znam li uopće ime te djevojčice - ne znam ga. Nismo imali prilike za veće razgovore ili nekakva upoznavanja, u tim situacijama ste potpuno koncentrirani na utakmicu. OK, nekada s tom djecom razmijenite par riječi, ali najčešće su oni pod dojmom izlaska na teren pa ništa ne pričaju, haha. Ma gledajte, znam koliko to njima znači, pa i ja sam bio dijete i osjetio što znači biti blizu poznatih sportaša. Siguran sam da će ta djevojčica imati dugo u sjećanju trenutak kada je izašla na travnjak Maksimira", završio je Oršić.