ROBERTO SOLDADO

BIO JE NAJVEĆI TALENAT REALA "Pio sam i jeo do besvijesti. Roditelji su me spasili"

13. 12. 2019 - 08:14 | Drugi pišu >> Fudbal

Roberto Soldado bio je velika Realova perspektiva, proizvod kluba i napadač koji je za drugu ekipu od 2002. do 2006. zabio 63 gola u 120 utakmica.

Potom je prebačen u prvi tim gdje je dobio priliku igrati s igračima poput Zidanea, Raula i Beckhama, no u dvije godine skupio je svega 16 utakmica i dva gola. 

"Ono što sam doživio s Galacticosima je bilo nevjerojatno. Bio sam klinac i previše zelen da bih iskoristio tu situaciju na pravi način, nisam bio psihički spreman na sve to", prisjetio se 34-godišnji Soldado svog početnog perioda u Realu.

"Kada pogledam na taj period, kažem si da sam bio beba. Trebao je neko doći, udariti mi šamarčinu i reći da se trgnem, da radim više. Jednostavno, nisam vodio računa o sebi. Tada sam jeo previše. Ako biste mi dali čašu vina, popio bih to, ali onda bih uzeo još jednu. Sada bih možda popio jednu čašu i onda otišao doma."

Bio je neiživljen, čak toliko da su se njegovi roditelji morali preseliti iz Valencije u Madrid kako bi ga pazili.

"Kad sam imao 18 godina, otišao sam od kuće živjeti s dvojicom mladih igrača. Doživljavao sam da u 1 sat poslije ponoći neko kaže: 'Što ne bismo otišli piti?' Prvi bi bih spreman na akciju. Kasnije su došli moji roditelji živjeti sa mnom pa sam se doveo u red, oženio i postao otac."

Soldado je u karijeri još igrao za Osasunu, Getafe, Valenciju, Tottenham, Villarreal i Fenerbahče, a danas igra za Granadu. Za Španiju ima sedam golova u 12 nastupa.