REAKCIJA ORGANIZACIJA

JOSHUA U NEMOGUĆOJ MISIJI Službeno mu naređeno s kim mora u ring ili ostaje bez naslova

13. 12. 2019 - 09:54 | Borba >> Boks

Svjetski bokserski prvak po verzijama WBA , IBF, WBO i IBO, Anthony Joshua našao se u nemogućoj situaciji nakon što je vratio pojaseve u velikom revanšu protiv Andyja Ruiza prošle subote.

Iako mu je želja boksati s pobjednikom meča između Deontaya Wildera i Tysona Furyja teško da će se to uskoro dogoditi. Jer, stišću ga i čelnici WBO-a i IBF-a. Naime, obavezni izazivač po IBF-u je Bugarin Kubrat Pulev, a po WBO-u Ukrajinac Oleksander Usik.

WBO je prvi reagirao i postavio mu ultimatum da uđe u ring s Usikom do 4. juna inače će mu skinuti pojas. Ubrzo se oglasio i IBF s istim zahtjevom te su ga stavili u čudnu situaciju. Obje organizacije dale su mu rok do 11. januara da dogovori odbranu naslova ili će mu skinuti pojaseve.

Nakon obračuna u Saudijskoj Arabiji promotor Eddie Hearn je nagovijestio da bi se Joshua u idućem meču mogao boriti s Pulevom u Londonu ovog marta.

Usiku je pak ponuđena borba s Derekom Chisorom prije nego što odradi meč s pobjednikom između Joshue i Puleva. Ta bi borba trebala biti u junu.

Ako sve prođe kako treba Joshua bi se tek onda mogao boriti s pobjednikom meča između Wildera i Furyja, koja je na rasporedu u februaru.

Joshua se može izvući iz ove dvije borbe jedino ako osigura meč s WBC prvakom. Njega drži Wilder, koji se kao što je navedeno uskoro bori s Furyjem, ali dvojac je već potpisao ugovor o trećem meču.