PRODAJA U JANUARU

TUŽNA SUDBINA GOJAKA I HAJROVIĆA Dinamo donio odluku o bh. dvojcu

13. 12. 2019 - 11:47 | Drugi pišu >> Fudbal

Dinamo se u srijedu oprostio od Evrope, a 'modri' se sada do kraja sezone okreću domaćim izazovima. 

Zagrepčanima tako do ljeta ostaje 16 prvenstvenih utakmica, te najviše još tri Kup dvoboja. Ovisno o tome hoće li se plasirati u polufinale i finale borbe. 

Velika je to razlika u odnosu na proljeće 2018/19. kada je hrvatski prvak u istom proljetnom periodu odigrao čak 24 službene utakmice (18 prvenstvenih, četiri evropske i dvije u Kupu).

Sljedećih dana u Maksimiru će se slagati nova igračka križaljka, razrađivati brojne opcije i složiti plan za proljeće, ali i sljedeću sezonu. Sasvim je logično bit će dosta odlazaka, a u međuvremenu će u Dinamo stići i neka nova imena. 

Ispadanjem iz Evrope sve je izgledniji odlazak Danija Olma već ove zime, Španac ne planira produživati ugovor (traje mu do ljeta 2021.) s Dinamom, a toga su svjesni i u 'modrom' klubu. Tako da ne bi imalo smisla Olma zadržavati do ljeta, tada bi već ušao u posljednju godinu važećeg ugovora, a to je onda velika kocka.

"24sata.hr" piše da će Dinamo tokom zime napusti još poneki igrač, a najprije bi to mogao biti Amer Gojak. Dinamo za BiH reprezentativca ima nekoliko otvorenih ponuda, a Nenad Bjelica ima veliku gužvu u sredini terena. 

Također, u klubu na proljeće žele dodatno razviti Luku Ivanušeca, razriješiti situaciju (dati mu ozbiljnu minutažu) s Lovrom Majerom, a na vrijeme početi razmišljati i o mladom Marku Điri.

Izet Hajrović je sve rjeđe u vizijama Nenada Bjelice, a tu se proljetni dio sezone nudi kao prava prilika za davanje ozbiljnije minutaže Marinu i Atiemwena. Nejasan je i status Francoisa Moubandjea koji se još nije pokazao pojačanjem, a riječ je o jednom od najskupljih pojedinaca u svlačionici hrvatskog prvaka.