NAIDA ŠUTA

Buduća doktorica blista na mreži i očarava muškarce širom Bosne i Hercegovine: Ko je tajanstvena Sarajka?!

06. 01. 2020 - 17:47 | Bikini

Naida Šuta odbojku trenira od svoje sedme godine, a trenutno je članica ŽOK Igman Ilidža i igra na poziciji dizača/tehničara.

- Od prvog treninga sam postala zaljubljenik u ovaj sport. Odbojka mi pruža posebnu vrstu zadovoljstva i smatram da je savršen sport za djevojke. Kroz sport se ostvaruje specijalna povezanost s ostalim igračicama, koje s vama proživljavaju kako one situacije na terenu, tako i van njega - kaže 20-godišnja Naida Šuta za Avaz.

naidasuta1

Govorila je i o ciljevima kluba, ali i svom najvećem uspjehu.

naidasuta2

- Ambicije su nam da uđemo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kao najveći uspjeh izdvojila bih nastup za juniorsku reprezentaciju BiH, jer je igranje pod zastavom svoje domovine zaista poseban osjećaj i čast - kaže sagovornica Avaza, koja smatra da je odbojka u našoj državi veoma zapostavljena, uprkos naporima kako trenera, tako i mnoštva igrača i igračica, koji se bore da se to promijeni.

naidasuta2

Osim što je uspješna na odbojkaškom terenu, Naida je studentica i druge godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

naidasuta5

.

naidasuta6

- Obaveze fakulteta i sporta je zaista teško uskladiti, ali ništa nije nemoguće kada se posvetite tome u potpunosti i kada istinski volite to što radite. Medicinu sam izabrala iz više razloga; tu je naravno pomaganje ljudima, ali i zato što je to veoma dinamično zanimanje i zahtjeva konstantnu interakciju s ljudima - govori ova ambiciozna djevojka.

naidasuta7

Lijepa Sarajka dobiva i mnogobrojne komplimente na račun svog izgleda. 

naidasuta8

- Navikla sam na komentare i većina ih bude pozitivnih. Kod muškarca me privuče taj prvi utisak, ali smatram da su neke osobine ličnosti ono što održava vezu - zaključuje Naida Šuta, kojoj je cilj završiti faktultet te se nada da će jednog dana zaigrati i za seniorsku reprezentaciju BiH.