Hrgović potvrdio NAJBIZARNIJU BORBU u historiji hrvatskog boksa!

11. 01. 2020 - 15:23 | Borba

No Filipa čekaju pripreme za veliki profesionalni meč koji će se, kako kaže vrlo vjerojatno održati u Velikoj Britaniji 

Pripreme već traju, Filip Hrgović i Marko Milun ipak će se suočiti u ringu u odluci o tome tko će na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a prvi put s druge strane bit će i Filipov bivši trener Leonardo Pijetraj. Nakon toga, Hrgović se vraća profesionalnim obavezama.

„Prvi ciklus pripremaje usmjeren na taj kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske, da bi stekao taj status najboljeg u Hrvatskoj kojeg uz sve dosadašnje rezultate moram dokazati. Onda imam pravo odlaska na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre“, rekao je Hrvović u razgovoru za RTL.

Činjenica je da je Hrgović profesionalni boksač, ali uz promijenjena pravila po kojima i profesionalci mogu ići na Olimpijske igre, odluka o borbi nije mu jasna pa je reako da pravu podršku od HOO-a i Hrvatskog boksačkog saveza nikada nije ni imao.

Prvi put će Hrgović nakon prekida suradnje susresti i bivšeg trenera Leonarda Pijetraja:

„Prvi put mi je moj bivi trener u suprotnom kutu. Zanimljiva je to priča. Vrijeme je da učenik pobijedi učitelja. Želim ispuniti želju njemu i njegovom treneru jer me već mjesecima prozivaju“, rekao je Hrgović koji ne zna kad će se meč održati i hoće li biti otvoren za javnost.

No Filipa čekaju pripreme za veliki profesionalni meč koji će se, kako kaže vrlo vjerojatno održati u Velikoj Britaniji – u Manchesteru ili Londonu. Datumi su 7. ili 21. ožujka. Hrgović je od svog tima tražio Chisoru ili Povjetkina, ali ime protivnika još je uvijek nepoznato.