BANGKOK

Mirza Bašić izbacio 16. nositelja s turnira za plasman u osminu finala, slijedi duel protiv Rusa Karatseva

14. 01. 2020 - 13:53 | Tenis

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić u šesnaestini finala Challengera u Bangkoku pobijedio je 16. nositelja Daniela Atmaiera iz Njemačke s 2:0 po setovima.

Bio je to dosta zahjevan meč, u kojem je više znanja i živaca imao naš teniser. Altmaier je u šestom gemu oduzeo servis Bašiću koji se vratio u devetom da bi u desetom Nijemac propustio dvije set lopte, pa se otišlo u tie break. Tamo je Bašić iskoristio drugu set loptu i poveo s 1:0 u setovima.

Nijemac je i u drugom setu prvi napravio brejk i to u sedmom gemu iako je Bašić imao dvije brejk lopte u šestom, no nije ih iskoristio da bi se Bašić ponovo vratio kada je Altmaier servirao za set i izjednačio na 5:5. To je pokolebalo Nijemca, pa je Bašić u 12. gemu još jednom oduzeo servis svom protivniku i došao do plasmana u osminu finala.

Bašić će u osmini finala igrati protiv Rusa Aslana Karatseva koji je u šesnaestini finala nakon dva i pol sata igre pobijedio prvog nositelja, Čeha Jirija Veselyja u tri seta, bilo je 6:4, 6:7 (0), 6:2.

Rezultat: Mirza Bašić (BiH) - Daniel Altmaier (Njemačka) 2:0 (7:6 (5), 7:5)