KAYLA ITSINES

KILE SE TOPE KAO KOD VOJINA MIJATOVIĆA: Najpoznatija fitness influencerica slijedi hit dijetu koju ćete i vi poželjeti

16. 01. 2020 - 19:03 | Druga strana sporta

Mnogi nakon treninga posežu za proteinskim shakeovima i ugljikohidratima, ali najpoznatija fitness influencerica Kayla Itsines takav ritam odlučila je zamijeniti drugačijim pristupom.

“Odrasla sam u grčkoj porodici u kojoj je hrana najvažnija stvar na svijetu”, otkrila je Kayla za časopis Women’s Health.

5500b2b169beddd9226f3b2b

Umjesto da neke namirnice izbacuje iz prehrane, ona slijedi mediteransku prehranu koja se već treću godinu zaredom svrstala na prvo mjesto najpopularnijih dijeta na svijetu.

“Ne razmišljam o tome što bih trebala izbaciti iz prehrane. Uključujem puno voća i povrća, meso, ribu, tjesteninu, maslinovo ulje, sok limuna i origano”, dodaje.

kayla-itsines-1

Svaki obrok u danu koji pojede sastoji se od puno povrća i zdravih proteina.

“Ujutro sam uvijek gladna pa odmah jedem, a ne treniram na prazan želudac. Pokušala sam i bilo mi je loše. Uvijek osiguram da moje tijelo ima dovoljno energije za tjelovježbu”, ističe.

kayla-itsines

Kroz dan nekoliko puta jede užinu.

kayla-itsines-diet

“Najčešće su to štapići svježeg povrća s nekim umakom. Primjerice, tzatziki mi je najomiljeniji. Volim i lubenicu. Uvijek je bolje pojesti užinu koja će vas zasititi i dati vam osjećaj zadovoljstva”, poručuje Itsines koja je prošle godine postala prvi put majka, a vrlo brzo se vratila u formu, piše Index.hr.

kayla-itsines-fitness-trainer

Inače, Itsines se obogatila zahvaljujući fitnessu. Na listi mladih bogataša 2018. godine koju je objavio The Financial Review ona i njen poslovni i životni partner Tobi Pearce zauzeli su peto i šesto mjesto. Njihovo bogatstvo procijenjeno je na 486 miliona dolara čime su ujedno i najbogatiji mladi u Australiji.