NAJBOLJI BH. MMA BORAC

EKSKLUZIVNO Denis Stojnić odličnom formom najavio veliki povratak u oktagon

17. 01. 2020 - 22:53 | Borba >> MMA

Najbolji bh. MMA borac, Denis Stojnić, u velikom stilu najavio je povratak u oktagon. Ovaj Sarajlija obradovao je sve fanove objavom na Instagramu, iz koje je vidljivo da je u odličnoj formi.

Snimak malog dijela Denisovog žestokog treninga možete pogledati OVDJE

Inače, Denis je trebao devetog novembra prošle godine da se bori protiv najboljeg hrvatskog borca Ante Delije u glavnoj borbi večeri na eventu KSW 51 u Zagrebu.

stojnic

To nam je ujedno trebalo dati i odgovor na pitanje ko je zapravo najjači teškaš na Balkanu. Ipak, do borbe nije došlo jer je najbolji bh. MMA borac samo dva dana prije nje zadobio povredu.

Podsjećamo, Stojnić je nedavno potpisao ugovor s najjačom evropskom MMA organizacijom Konfrontacje Sztuk Walki (KSW), a debitantski nastup trebao je imati baš na borilačkom spektaklu u zagrebačkoj Areni.

denis-stojnic-se-vraca-borbama-i-to-na-ksw-u-zagrebu

''Potpisao sam ugovor za četiri borbe. KSW ima trenutno najjaču produkciju na cijelom svijetu, čak su bolji od UFC-a. Dvorane na njihovim borilačkim spektaklima su uvijek pune i poslije Pride-a imaju rekordnu posjećenost od nevjerovatnih 59.000 gledatelja na stadionu Warschau u Poljskoj. Drago mi je da sam potpisao ugovor za KSW i što ću se boriti s jednim od najboljih boraca na svijetu", poručio je 39-godišnji Stojnić, dodavši da će dati sve od sebe da jednu od narednih borbi održi i u svom Sarajevu.

Interesantno da se Denis prošle godine trebao boriti s Ante Delijom, ali Hrvat je otkazao meč jer je odlučio otići u Japan i prihvatiti borbu u organizaciji Rizin. Deset godina mlađi Delija u karijeri ima omjer od 16 pobjeda u MMA borbama i tri poraza, dok je 39-godišnji Stojnić na omjeru od 19 pobjeda i tri poraza od čega su dva u UFC-u.

82387878-2609654745824264-6415987520185565184-n-1

Inače, naš najbolji MMA borac se za novu sezonu sprema vrijedno u Holandiji u svome timu Golden Glory, kao i u UFD Timu čiji je vlasnik njegov menadžer Ivan Dijaković. Tako je na jednom od posljednjih treninga bio s legendarnim Alistar Oveeremom, Goranom Sakijem, Nieky Holzkenom, trenerom Cor Hemmersom, kao i Benjey Zimmermannom te Nickom Hemmersom.

Sasvim sigurno, Denis se u oktagon vraća jači i spremniji no ikada, a nadamo se da na prvi meč u 2020. nećemo čekati još dugo.

(Sport.ba)