IMAO SAM NAPADE PANIKE, HTIO DA RAZMIJEM PROZOR U BOLNICI

Siniša Mihajlović progovorio iz dubine duše o najtežim trenucima i borbi s bolešću: Ovo je prenerazilo Italiju, ali i region

18. 01. 2020 - 07:34 | Druga strana sporta

Siniša Mihajlović prešao je veliki put, ali srpski strateg još uvijek ne može u potpunosti da se opusti i kaže da je pobijedio opaku bolest. Transplatacija koštane srži je prije više od dva mjeseca uspješno izvedena, ali kritični period još nije prošao.

U italijanskoj televizijskoj emisiji Verisimo je pričao i o porodici, teškim trenucima u toku hemoterapije, ali i o Zlatanu Ibrahimoviću. 

- Imao sam 13 hemoterapijskih tretmana u pet dana, ali poslije trećeg sam već htio sve da uništim. Prvi krug je bio najgori, imao sam napade panike koje nikada nisam imao jer sam bio zaključan u sobi. Nisam mogao da izađem i ludio sam. Htio sam da razbijem prozor stolicom ali su me zaustavile supruga i medicinske sestre. Dale su mi injekciju i smirio sam se - rekao je Siniša Mihajlović opisivavši period liječenja.

sinisamihajlovic

On je istako da nije heroj, već čovjek sa snagama i slabostima kao i svi drugi.

- Ne mislim da sam heroj. Normalan sam čovjek sa snagama i slabostima. Suočio sam se s time onakav kakav sam, ali svako mora s time da se nosi kako mu odgovara. Niko ne treba da se stidi što je bolestan ili što plače. Najvažnija stvar je da ne žališ i da imaš želju da živiš i da se boriš - rekao je Mihajlović.

On je istakao i da mu je period oko Božića bio lijep i da je vrijeme proveo s porodicom.

mihajlovic1

- Bio sam bolestan ali sam morao dati snagu svojoj porodici jer da su me vidjeli tužnog bilo bi mi gore. Probao sam uvijek biti pozitivan i smijati se, pretvarao sam se da ih ne brinem. To je bilo najteže. Bio je to jedan od najdivnijih Božića mog života, sa cijelom porodicom uz mene. Bila je tu moja majka koja se naljutila jer sam plakao na drugoj konferenciji za medije. Kod kuće je spremala srpska jela i bila su veoma ukusna, zahvaljujući njoj sam zaradio koji kilogram - rekao je trener Bologne.

Inače tokom perioda liječenja poruke podrške Siniši Mihajloviću je poslao Zlatan Ibrahimović. Čak je bilo priča da bi Šveđanin bh. korijena mogao da zaigra za Mihu u Bologni no na kraju je otišao u Milan.

zlatan-ibrahimovic

- Ibra je kao brat, kao igrači smo se takmičili i onda smo postali prijatelji. Žao mi je što nije došao u Bolognu, ali razumijem njegov izbor da ode u Milan iako bi mu bilo zabavnije s nama. Imamo sličan karatker i drago mi je da se vratio u Italiju. Nadamo se da neće moći igrati protiv nas kako bismo imali jednu brigu manje u tom meču - zaključio je Siniša Mihajlović.