STIŽE LI U REDOVE ROME?!

SHAQIRI ZATRAŽIO HITAN TRANSFER Igrač Liverpoola žestoko je uvrijedio Srbe, a sada će se pridružiti jednom od najboljih Orlova

18. 01. 2020 - 10:48 | Fudbal >> Transferi

Liverpool igra sjajno ove sezone i ne zna za poraz u Premiershipu. Toliko željena titula veoma je blizu "Anfielda" i samo čudo može zaustaviti Kloppovu četu.

Ipak, među Redsima ima i nezadovoljnih, a jedan od njih je Xherdan Shaqiri. Švicarski reprezentativac dobiva priliku na kapaljku i to ne zadovoljava njegove ambicije.

Klopp navodno ga ne želi prodati, ali je suočen s nezadovoljstvom igrača koji silni insistira na povratku u Seriju A. 

shaqiri-firminho

U pitanju je Roma, klub našeg Edina Džeke očajnički traga za igračem koji može igrati po krilu nakon povrede sjajnog Zaniola.

Mateo Politano iz Intera trebao je biti to rješenje, ali je trampa s Nerazzurrima iznenada propala.

politano

Shaqiri se, istina, nije proslavio u Interu, Roma bi bila dobra opcija, sigurno bi bio standardan, a Italijani su spremili ponudu, posudba s obaveznim otkupom od 13 miliona eura.

Podsjetimo, švicarski reprezentativac je po dolasku iz Bayerna u Milano, za Inter odigrao samo 15 mečeva, dao jedan gol i otišao u Stoke. On se navodno nada da bi Klopp mogao da ga proda u želji da dovede Tima Wernera iz Leipziga.

werner1

Pojedini srpski mediji ocijenili su eventualni Shaqirijev transfer na "Olimpico" kao pridruživanje Aleksandru Kolarovu, podsjećajući kako ih je isti taj Xherdan provocirao na Svjetskom prvenstvu pokazujući dvoglavog orla.

shaqiri3

(Sport.ba)