KAKVA GREŠKA ČELNIKA UNITEDA

Fergi im predložio štopera, nisu ga poslušali! Sada će postati najskuplji i najplaćeniji defanzivac na planeti!

18. 01. 2020 - 13:17 | Drugi pišu >> Fudbal

Alex Ferguson je ljetos učestvovao u potrazi za štoperom koja je bila ključ prijelaznog roka na "Old Traffordu", otkrili su engleski mediji.

Njegova ideja je bio Khalidou Koulibaly, čak je razgovarao s igračem iz Malija u pokušaju da ga ubijedi da pređe u United. Jasno, De Laurentis bi pristao, iako je tvrdio drugačije na sumu od 120 miliona eura što bi Afrikanca učinilo najskupljim defanzivcem svih vremena, ali se čelnici Crvenih đavola i pored savjeta Sir Alexa na to nisu odlučili.

Naprotiv, otišli su na nešto lakšu varijantu, oko 100 miliona za Harryja Maguirea. I tek sada su svjesni svoje loše odluke.

maguire

U međuvremenu se izdešavalo mnogo toga, loša jesen Napolija, sukob igrača s predsjednikom, odbijanje da odu u karantin, sada patron Napolitanaca hoće da proda Koulibalyja, kako bi pravio novu ekipu. Njegov transfer neće biti manji od 100 miliona eura, PSG je spreman da s bonusima sruši rekord, odnosno da sjajnog štopera načini najskupljim na svijetu.

Ponudili su mu i duplo veći ugovor, iako je sa šest miliona daleko najplaćeniji u Napoliju, sada bi u PSG-u zarađivao vrtoglavih 12, a Khalidou je inače iz Belgije prije pet godina stigao pod Vezuv kako bi zamijenio Thijaga Silvu.

kalidou-koulibaly

Za njega su zainteresovani i Real i Manchester City, ali čini se da ponudi Parižana neće moći parirati.

Maguire je naravno standardan u Unitedu, poslije jučerašnjeg transfera Younga u Inter postao je kapiten, ali većina je uvjerena kako je stoper Napolija bolji igrač, jači na lopti, kao i da ima mnogo više iskustva, s obzirom na stalno igranje za Napolitance u Ligi prvaka.

koulibaly-balotelli

Sir Alex je sve to znao, ali očito nisu ga poslušali na "Old Traffordu". I to nije prvi takav slučaj...

(Sport.ba)