ERIKSEN VRLO BLIZU MEAZZE

Conte istjerao svoje, najveće pojačanje zime stiglo u Italiju: Uzeli su ga Juventusu ispred nosa, ali sad idu po još dva igrača

18. 01. 2020 - 15:10 | Fudbal >> Transferi

Inter će, bez sumnje, biti mnogo jači u nastavku šampionata. Ashley Young je jučer i zvanično predstavljen na "Meazzi", a danas stižu nove odlične vijesti za sve simpatizere milanskog velikana.

Više gotovo da nema dileme, ostali su detalji, Christian Eriksen stiže u Inter. Odbio je da produži ugovor, od Reala nema ništa, radije bi u Italiju nego u PSG i na kraju, Danac će biti ogromno pojačanje za Contea.

Poznati su detalji ugovora, 7.5 miliona po sezoni, plus milion i po bonusa, biće izjednačen s Lukakuom kada su primanja u pitanju. Zanimljivo da Danac i Belgijanac neće biti najplaćeniji u klubu, jer trener Conte zarađuje vrtoglavih 11 miliona eura po sezoni.

christian-eriksen

Šta je zapravo ostalo do potvrde transfera? Još nekoliko miliona bonusa koje treba usaglasiti između klubova, Pijetlovi traže 20 miliona eura, ali su Kinezi obećali Danca dovesti Conteu i odlučni su to da i odrade. Čak je moguće da u suprotnom pravu ode Vecino, kojeg želi Jose Mourinho. Ovo je bitan transfer jer je i Juventus želio dovesti Eriksena. Stara dama je planirala dovesti ga besplatno na ljeto, ali očito da je Inter bio brži od velikog rivala.

Poznato je da je Inter u završnim pregovorima sa Chelseajem oko angažovanja napadača Oliviera Girouda, Francuz je u drugom planu kod Lamparda i na "Meazzi" će, kako stoje stvari, pokušati da se izbori za mjesto u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu. Ipak, izgleda da neće sam poći iz Londona put "prijestonice mode".

giroud23

Naime, kako prenose italijanski mediji, Conte bi u redovima svoje ekipe rado video i Viktora Mosesa! Nigerijac je na posudbi u Fenerbahčeu, a Plavci traže oko 10 miliona eura da ga vrate iz Istanbula i proslijedi Nerazzurrima.

victormoses

Mnogi smatraju da bi se Moses, uz Younga, sjajno uklopio u Conteovu 3-5-2 formaciju, a to je već igrao pod Talijanom na "Stamford Bridgeu". Nagađa se da bi austrijski reprezentativac Valentino Lazaro mogao nakon samo šest mjeseci napustiti Inter, nije se dobro pokazao u Italiji i za njegove usluge je zainteresovan Newcastle. Ukoliko Moses dođe, ovo je više nego vjerovatan transfer.

ashley-young-6

Od Vidala nema ništa, barem ne do juna, čeka se sada Giroud, s kojim su stvari završene, a s Eriksenom i pojačanjima na bokovima Inter će biti mnogo jači, a Antonio Conte će sada svim silama napasti titulu. A ona se silno želi na "Meazzi".

(Sport.ba)