UPOZNAJTE NASLJEDNICU MARIJE SHARAPOVE: Vatrena ruska teniserka obara s nogu svojom pojavom! Muškarcima vilica do poda zbog njenih fotki na instagramu (FOTO)

19. 01. 2020 - 08:20 | Tenis

Gledaćemo je na Australian Openu
Anastasia Potapova je jedna od onih teniserki na koju svakako vrijedi obratiti pažnju, kako zbog igara na terenu, tako i zbog izgleda.

popov3

Jedna o prvih asocijacija na ruski ženski tenis su bez sumnje Marija Sharapova i Ana Kurnjikova, a sada imamo i njihovu nasljednicu.

Riječ je o bivšoj najboljoj juniorki svijeta, šampionki Wimbledona u uzrastu do 16 godina, koja je već stigla i da debituje na jednom od turnira turnira velike četvorke, tačnije na Wimbledonu 2017. godine, kada je premašila očekivana i plasirala se u glavni žrijeb, nakon što je upala u kvalifikacije preko pozivnice.

popova1

Prethodne je godine igrala na sva četiri Grand Slama. Najbolji uspjeh je ostvarila na US Openu kada se plasirala u drugo kolo, što joj je, uz niz dobrih rezultata na ostalim turnirima, pomoglo da se plasira među 100 najboljih igračica svijeta.

popova

Trenutno je 90. igračica na WTA listi, a nema sumnje da će još više napredovati ukoliko nastavi u istom ritmu.

U prvom kolu prvog Grand Slama sezone, Australian Opena, sastaće se sa velikom Serenom Williams. Žrijeb možda nije mazio lijepu Ruskinju, ali nema sumnje da će sve oči tog dana biti uperene u nju bez obzira na igru i rezultat.

Izvor: sportsport.ba