L. A. TIMES TVRDI

SENZACIJA IZ NBA Prvaci se rješavaju veteranske jezgre, idu u rebuilding: Hoće li ih ovo opet vratiti na tron?!

20. 01. 2020 - 10:49 | Košarka

Aktuelni prvaci Toronto Raptorsi iznenađujuće su dobro započeli tekuću sezonu. Idilu su pokvarile ozljede Pascala Siakama, Marca Gasola i Normana Powella, te je rezultat poprilično propatio.

U međuvremenu su se sva trojica vratila, no povodom zimske trade sezone Masaiju Ujiriju je jasno da je ovo idealna prilika za ''hvatanje zaleta'' u pomlađivanju rostera.

Neki igrači su nemjerljivo mnogo dali momčadi, između ostalog i u borbi za povijesni naslov, no vrijeme je za rebuilding i tu mjestu emocijama nema. Kako javlja novinar Los Angeles Timesa Dan Woike, do kraja trade roka bi Gasol, Serge Ibaka i Kyle Lowry mogli promijeniti sredinu.

dallastoronto

Dva igrača reketa su u zadnjim godinama ugovora i nisu u dugoročnim planovima franšize, što ima logike jer su u pitanju igrači u četvrtom desetljeću.

„Prisutne su i špekulacije da bi i Lowry mogao biti dostupan ako sleti adekvatna ponuda“, navodi Woike.

Raptorsi su u trenutku pisanja treći s omjerom 28-14, no Ujiri bi svjesno išao u restrukturiranje rostera čak i pod rizikom žrtvovanja rezultata i kratkoročnog narušavanja timske kohezije.

toronto

S obzirom na očigledan napredak Freda VanVleeta, lakše bi prebrodili odlazak Lowryja, koji je u s Raptorsima zadnjih osam, a zadnjih pet sezona je biran kao All-Star. Na prosjeku je od lijepih 20.4 poena i 7.6 asistencija, no uskoro će napuniti 34 godine i u organizaciji osjećaju da je vrijeme da polako FVV preuzme njegovo mjesto.

Za Ibaku i Gasola se nadaju naći partnere u poslu kojima upravo takvi igrači nedostaju u borbi za naslov. Ibaka ima dosta lijepe brojke ove sezone od 15 poena i 8.4 skokova po susretu, tok je 34-godišnji Gasol statistički pao, no još uvijek ta ista statistika daje pozitivan feedback o kretanju rezultata njegove momčadi kad je on na terenu.   

kawhileonard S obzirom na to što je Ujiri izveo kad je doveo Kawhija Leonarda, poslavši u San Antonio Spurse DeMara DeRozana, Jakoba Pöltla i izbor prve runde 2019., ne bi nas iznenadilo ni da ovaj puta izvede neku trade vratolomiju.