KAKAV USPJEH NAŠIH KOMŠIJA

SENZACIJA SVIH SENZACIJA Crna Gora potopila prvaka svijeta i prošla u polufinale!

22. 01. 2020 - 17:38 | Ostali sportovi

Vaterpolisti Crne Gore odigrali su fenomenalno. Pobijedili su aktuelnog šampiona svijeta Italiju i sudije sa 10:8 (3:3, 4:3, 2:1, 1:1), pa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mađarska – Rusija.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Petković četiri, Dragan Drašković dva, Draško Brguljan, Đuro Radović, Vladan Spaić i Aleksandar Ivović po jedan. Strelci za Italiju, bili su: Nikolo Figari dva, Stefano Lungo, Pijetro Fijoli, Vićenco Rencuto, Oskar Ečenike, Aleksandre Bodegas i Vićenco Dolče po jedan.

Dejan Lazović nije uspeo da postigne gol, ali je sa 12 odbrana bio jedan od junaka velikog trijumfa Crne Gore.

Prva dionica donijela je veliku borbu i potpuno ravnopravnu igru. Crna Gora se nije uplašila aktuelnog šampionata svijeta, igrala je jako u odbrani, disciplinovano i odvažno u napadu. Dejan Lazović je u ovom periodu imao tri odbrane, a uspio je da zaustavi u udarac Stefana Lunga s pet metara. Crna Gora je tri puta vodila, a Italija tri puta stizala do izjednačenja – 3:3.

Golove za Crnu Goru, postigli su Marko Petković, Đuro Radović i Dragan Drašković, dok su strelci za Italiju bili Stefano Lungo, Aleksandre Bodegas i Oskar Ečenike.

vaterpolo-crnagora

Odbrane su popustile početkom drugog kvartala, pa smo vrlo brzo vidjelo po tri gola na obje strane. Mrežu Dejana Lazovića pogađali su Vićenco Rencuto, Vićenco Dolče i Nikolo Figari. S druge strane, sigurni su bili Marko Petković (dva puta) i Draško Brguljan.

U ritmu koji je više odgovarao Italijanima, u igri po principu plivaj i šutiraj, Crna Gora se snalazila jako dobro. Primala je, ali i zadavala udarce, pa je na kraju ovog perioda, poslije gola Dragana Draškovića vodila sa 7:6. Svi koji su očekivali sigurno pobjedu šampiona svijeta, sada su počeli da mijenjaju mišljenje, iako je Italija i dalje bila favorit za plasman u polufinale.

Treći kvartal je doneo rat nerava. Nikolo Figari je donio Italijanima izjednačenje, ali je odmah zatim Vladan Spaić pogodio za 8:7. Odbrana Crne Gore je bila odlična, a Italijani nisu imali rješenja s igračem više, a gotovo svaki napad su imali situaciju s igračem više. Kazna za promašaje, stigla je u vidu sjajnog gola Marka Petkovića za 9:7. 

crnagora

Italija je bila u velikom problemu, a Crna Gora je bez pritiska, s obzirom da je primarni cilj, a to je mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre obezbjedila, nastavila da igra hrabro i jako. Sreća prati hrabre, Italijani su dva puta pogađali okvir gola, pa je Crna Gora uoči posljednje četvrtine imala prednost od dva gola.

Italija nije iskoristila situaciju s dva igrača više u bazenu poslije crvenog kartona koji je dobio Stefan Vidović, a s druge strane Aleksandar Ivović je realizovao petererac za 10:7. Poslije još jedne maestralne odbrane Dejana Lazovića, optimizam među navijačima Crne Gore je postajao sve veći. 

Sudije su očigledno željele neizvjesnu završnicu, pa su Crnoj Gori dosudili dva prekršaja u napadu, a Italijanima dodijelili tri igrača više. Međutim, odbrana Crne Gore i golman Dejan Lazović su djelovali nesalomivo. Ipak, na nešto više od tri minuta prije kraja Pijetro Fijoli je smanjio na 10:8.

vaterpolocrnagora

Do kraja utakmice Crna Gora nije postigla ni jedan gol, ali nije ni Italija. Briljirao je Dejan Lazović koji je odbranio četiri čista zicera Italijanima. 

Crna Gora će u polufinalu igrati s boljim iz duela Mađarska – Rusija, a preostala dva četvrtfinalna para su Srbija - Španija (18:15) i Hrvatska - Grčka (20:30).