BARAKUDE UVJERLJIVE

Dominantna Hrvatska razbila Grčku za polufinale EP-a sa Špancima

22. 01. 2020 - 22:07 | Ostali sportovi

Fantastična utakmica Hrvatske vaterpolske reprezentacije. Barakude su razbile Grčku s 14:11 i plasirale se u novo polufinale u kojem ih čeka Španija. 

Nevjerovatan smo vaterpolo gledali u prvoj četvrtini. Na samom startu Grci su se odbranili od napada Hrvatske, pa postigli prvi zgoditak. Potom su izabranici Ivice Tucka iskoristili isključenje kod Grčke, Vrlić je bio strijelac za izjednačenje. Nedugo potom, bomba Jokovića donijela je prvu prednost na hrvatsku stranu i do kraja utakmice nisu je ispustili. 

Prvu četvrtinu završili su velikim vodstvom od 6:3 golovima Bušlje, Miloša, Jokovića i Xavija. Istim intenzitetom nastavilo se i u drugoj dionici te je do poluvremena njihova prednost narasla na nevjerovatnih 10:6. Prekrasno su zabijali Vukičević, Joković i dva puta Vrlić. 

U trećoj četvrtini uspjeli su održati visoku prednost nakon što je ta dionica igre završila 3:3. U posljednjih osam minuta ključno je bilo spriječiti ponavljanje scenarija koji im se dogodio protiv Crne Gore, kada su propustili prednost od pet golova razlike, pa je na kraju morali spašavati. 

Na koncu, 14:11 pobjeda u kojoj Grčkoj nisu ostavili ni gram šanse za pobjedom. Četiri gola zabio je Joković, po tri su dodali Vrlić i Garcia, dok je Vukičević dodao dva komada. Briljirao je Marko Bijač sa čak 14 odbrana. Kod Grčke vrijedi istaknuti Vlachopoulosa s tri pogotka.

U polufinalu će igrati protiv Španije u petak od 19 sati, dok će u drugom polufinalu igrati Mađarska i Crna Gora.