PREMIERSHIP

Tottenham uz puno sreće preko fenjeraša, Lisice zakucale Čekićare

22. 01. 2020 - 22:47 | Drugi pišu >> Fudbal

Danas su na Premierligaškom rasporedu bile tri utakmice.

Pregled započinjemo utakmicom Tottenhama i Norwicha gdje su Pijetlovi u konačnici slavili rezultatom 2:1.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 38. minuti kada je precizan bio Dele Alli. Ofanzivni veznjak domaćina lijepo je utrčao na prvu vratnicu na jedan ubačaj Auriera i iz blizine zakucao loptu u mrežu za slavlje na Tottenham Hotspur stadionu.

U 70. minuti Pukki vraća goste u igru nakon što je prekršaj u svojem 16-ercu napravio mladi Sessegnon.

Do kraja utakmice domaćin je ipak stigao do pogotka, a on je bio djelo fantastičnog Korejca Sona. Bio je to pogodak uz veliku dozu sreće gdje je napadač Tottenhama praktički s gol crte samo ugurao loptu u mrežu nakon što je prethodno lije udarac uputio Dele Alli. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i domaćin je stigao do iznimno važna tri boda.

Bh. veznjak Mario Vrančić propustio je ovaj meč zbog povrede noge.

U drugom susretu Leicester je nadigrao West Ham s velikih 4:1. Domaćin je poveo preko Barnesa u 24. minuti, a loptu mu je kao na pladnju servirao Pereira.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, isti ishod, zamijenjene uloge asistenta i strijelca. Barnes je poslužio Pereiru koji je ostao sam na povratnoj lopti te je onda silovito zakucao loptu u mrežu za povećanje vodstva neposredno prije odlaska na predah.

U nastavku utakmice West Ham je smanjio preko Noblea koji je bio precizan s bijele točke, ali je Ayoze Perez u nastavku susreta zabio pogotka te na taj način otklonio sve dvojbe oko toga tko će biti momčad koja će slaviti na King Power Stadionu.