KUP KRALJA

Real bez većine prvotimaca slavio, Bilbao prošao na penale

22. 01. 2020 - 23:02 | Drugi pišu >> Fudbal

Real Madrid pridružio se Barceloni u osmini finala Kupa kralja nakon što je na gostovanju pobijedio trećeligaša Unionistas Salamancu s 3:1.

Kraljevski klub je nastupio bez većine prvotimaca, a poveo je u 18. minuti golom Garetha Balea. Izjednačio je Alvaro Romero u 57. minuti, no samo četiri minute kasnije Brahim Diaz je ponovo doveo goste u vodstvo. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Diaz golom u sudijskoj nadoknadi.

Nešto ranije plasman u osminu finala izborila je i Barcelona koja je na gostovanju pobijedila trećeligaša UD Ibizu s 2:1, a pobjednički pogodak zabio je Antoine Griezmann u sudijskoj nadoknadi.

Ibiza je dobro namučila španskog velikana. Domaćin je poveo u devetoj minuti golom Pepa Caballe i držao je prednost sve do 72. minute kada je Griezmann izjednačio.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetak, francuski napadač je na sjajnu asistenciju Jordia Albe svojim drugim golom donio pobjedu Barceloni. 

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret, dok je Lionel Messi dobio poštedu.

Dalje idu i Valencia, Athletic Bilbao (prošao tek nakon penala, Kodro nije bio u konkurenciji za meč), Villareal, Real Sociedad i Tenerife koji je izbacio Valladolid.

(Sport.ba)