IBANEZ STIGAO IZ ATALANTE

NA OVO U MODERNOM NOGOMETU NISMO NAVIKLI Roma dovela novog igrača i objavila sve detalje

27. 01. 2020 - 21:20 | Fudbal >> Transferi

Roma je dovela novog igrača na poziciji stopera, to je 21-godišnji Brazilac Roger Ibanez da Silva koji je stigao na posudbu iz Atalante.

Ne bi to samo po sebi bila neka zvučna vijest da nije poteza kojeg su Rimljani povukli nakon potpisa ugovora, atipičnog za današnje vrijeme gdje svi klubovi pokušavaju sakriti cifre s kojima se barata, naročito kad je riječ o transferima.

Objavili su precizno način na koji su doveli Ibaneza, navodeći i konkretne iznose.

"S 21-godišnjim Brazilcem je potpisan ugovor o 18-mjesečnoj posudbi koji traje do 30. lipnja 2021. godine. Sporazum uključuje obvezu kupnje - ukoliko se ispune određeni sportski ciljevi - uz odštetu od osam miliona eura. Pored toga, u posao su uključene i brojne klauzule o učinku koje, sve zajedno, vrijede maksimalna dva miliona eura", objavila je Roma na svojoj službenoj stranici.

Tu nije kraj, ima još:

"Atalanta zadržava pravo na 10 posto od svih budućih naknada dobivenih za Ibanezov transfer ukoliko on bude prodan u bilo kojem trenutku prije 30. juna 2024. godine. Ako Ibanez tada i dalje bude igrač Rome, klub iz Bergama će dobiti jednokratnu isplatu bonusa u iznosu od jedan milijun eura. Ako Ibanez bude prodan nakon 30. lipnja 2024., bit će im isplaćeno 10 posto od iznosa profita kojeg je Roma ostvarila na igraču, umanjenog za faktoring početne odštete i bilo kakve isplate u vezi učinka. Ibanez je već dogovorio uvjete svog ugovora s Romom koji će se aktivirati kad transfer postane konačan."

Bilo bi zanimljivo kad bi ovaj Romin primjer počeli slijediti i ostali veliki klubovi, jer s njihovim objavama ovakvih stvari automatski bi se smanjio prostor za brojne špekulacije i naklapanja glede transfera, čega naročito u prijelaznim rokovima, ne nedostaje.