NAHVALIO DAGESTANCA, ALI I OTKRIO NJEGOVE NEDOSTATKE

Fedor otvoreno popručio šta misli o Khabibu i iznenadio sve: Je li moguće da je zaista OVO rekao?!

11. 02. 2020 - 07:59 | Borba >> MMA

Fedor Emilijanenko dobro poznato je ime u svijetu MMA. "Posljednji imperator", kako ga popularno zovu najavljivači širom svijeta, što u ringu, što u oktagonu još uvijek vaga da li nastaviti svoju nevjerovatnu karijeru.

fedor-emelianenko

I dok to čeka, u intervjuu za portal LowKing.pl prokomentirao je i svog mogućeg nasljednika Habiba Nurmagomedova, aktuelnog prvaka lake kategorije u UFC-u.

Očekivano Fedor ga je pohvalio, ali i upozorio na neke "rupe" koje bi "Orao" trebao popraviti uoči borbe protiv Tonija Fergusona.

habibfedor

- Habib je pronašao svoj stil, pobjeđuje na račun svojih kvaliteta. To je dobro jer se radi o UFC prvaku koji koristi ono u čemu je dobar. U tim elementima je daleko iznad svojih rivala - kazao je Fedor te nastavio:

"Međutim, on (Habib) naravno mora popraviti neke rupe koje ima u svojoj tehnici. Recimo kada govorimo o tehnici udaraca rukom ili udaraca nogom. Vjerujem da će se i tu usavršiti dodatno, kako bi postao još bolji i dominantniji - kazao je.

khabib

Kao što je poznato Habiba u aprilu očekuje najteži zadatak u njegovoj karijeri i borba protiv Tonija Fergusona na UFC-u 249. To je spektakl koji svi željno iščekujemo...

(Sport.ba)