BOGDAN BOGDANOVIĆ

SJAJNOG SRBINA ČEKA POTPIS KARIJERE: Za četvorogodišnji ugovor dobija pravo pravcato bogatstvo, ovo nije ni sanjao!

13. 02. 2020 - 13:35 | Košarka

Sakramento je tokom trejd roka odlučio da zadrži Bogdana Bogdanovića i time već sada dao naznaku kakve ima namjere sa srpskim reprezentativcem, odnosno, da planira ga zadržati i narednih godina u timu.

Beograđanin na ljeto postaje ograničeno slobodan agent, što znači da može saslušati ponude drugih timova, ali ukoliko Kingsi izjednače bilo koju od tih ponuda on ostaje u prijestonici Kalifornije.

Sada, američki novinar Šon Denevej donosi priču o tome da bi srpski as trebalo da za novi ugovor od 4 godine trebalo da dobije ukupno 80 miliona dolara.

bogdanbogdanovic

Foto: AP

- Na tržištu slobodnih agenata, obično bi ta svota bila manja, a problem bi mogla da mu naparavi i činjenica da je ograničeni slobodni agent. Ali suština za Bogdanovića je da bi mogao da pronađe negde četvorogodišnji ugovor za ukupno 80 miliona dolara. To je minimum, ali je neophodno da Bogdanović nađe tim koji bi morao natjerati Kingse da izjednače ponudu, a biće ih dosta koji će razmišljati da ga dovedu kao slobodnog agenta 2021. godine - prenio je Devenej mišljenje jednog od funkcionera NBA lige.

Jasno je da je Bogdanović poželjan igrač u skoro svakom NBA timu s obzirom na svoj odličan šut i uz to dobro pokriva i pozicije plejmejkera i beka, pa nema sumnje da će mnogi timovi željeti da ga dovedu u svoje redove, piše Espreso.rs.

Svakako, Kingsi bi ako žele da preduprijede njegov potencijalni odlazak, morali bi već započeti pregovore s njim oko narednog ugovora i spriječiti da uopšte postane slobodan agent na tržištu. Inače, Lakersi su legitiman kandidat za njegovo dovođenje...