PROMIJENIO ISHRANU POSLIJE SUDBONOSNOG RAZGOVORA: Zbog Đokovića ne pipam meso

14. 02. 2020 - 10:22 | Druga strana sporta

„Efekti su izvanredni, okretniji sam na terenu, regeneracija organizma je brža... Zaista nevjerovatno“.

Ma kako zvučale, ovo nisu reči Novaka Đokovića, ali jeste činjenica da je srpski teniser inspirisao zemljaka Miloša Jojića da promeni ishranu i otud fudbaler Volfzbergera (pozajmljen od Bašakšehira) ovako zbori.

- Prije četiri godine sam razgovarao s Novakom i onda sam promijenio način ishrane. I dalje se držim toga. Doduše, nisam 100 posto vegan jer rijetko jedem ribu i jaja, ali želim da budem. Meso i mliječne proizvode ne diram. Efekti su izvanredni. Već u prva tri mjeseca izgubio sam šest kilograma, postao sam okretniji na terenu i regeneracija organizma mi je takođe brža. Zaista nevjerovatno - istakao je Jojić.

S Klopom nisam pričao iz opravdanog razloga

Miloš Jojić je 2014. napustio Partizan i otišao u Dortmund, a tamo ga je dočekao Jirgen Klop, sadašnji trener Liverpula. - Klop je sjajan čovek, pozitivna osoba. Stvara posebnu atmosferu u timu. Moju nekadašnju izjavu o njemu novinar je izvukao iz konteksta, pa je ispalo da Jirgen i ja nikada nismo razgovarali. Istina je da u to vrijeme još nisam dobro govorio nemački i bilo je normalno da nismo mnogo razgovarali.

milos

Ovozimski novajlija Volfzbergera ne krije da je veliki navijač najboljeg tenisera svijeta.

- Naravno da sam gledao nedavno finale Australijan opena. Srećom, Novak je pobijedio (smijeh). Ali ozbiljno: dopada mi se kako igra Dominik Tim. Ako održi sadašnji nivo, uskoro će biti prvi na svijetu. Kad legende okončaju karijeru, kada se Novak povuče, Tim će biti na vrhu.

Jojić je za austrijski „Spoks“ ispričao i da mu nije bilo teško da napusti Istanbul (odigrao samo 14 utakmica ove sezone) te dođe u Volfzberg. Nedavno je, kaže, iznajmio kuću, ali od grada zbog svakodnevnih treninga još ništa nije vidio.

- Dobro poznajem Nemanju Rnića (štoper ekipe), još iz Beograda. Podstakao me je da dođem ovdje. Želim da se prilagodim, odigram dobro i pomognem ostvarenju ciljeva. Onda mogu da razgovaram s čelnicima kluba o eventualnom ostanku i posle leta - poručio je 27-godišnjak koji je ponikao u Partizanu.

Čitam knjigu o ishrani, dala mi je Rnićeva žena

Jojić je otkrio Austrijancima da je strastveni čitalac. Na pitanje šta mu je trenutno na noćnom ormariću, rekao je: - Knjiga o ishrani koju mi je dala supruga Nemanje Rnića. Zaista čitam puno, naročito o psihologiji.