Bivšem osvajaču Vimbldona se smučili Nole, Rafa i Rodžer: "Morao sam da čekam Đokovića pola godine"

14. 02. 2020 - 11:39 | Ostali sportovi
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nekadašnji osvajač Vimbldona i direktor svetskog teniskog turnira ABN AMRO (ATP Roterdam), Rihard Krajiček je izjavio da neće više pokušavati da pridobije simpatije trojice najboljih tenisera iako su im karijere polako na zalasku:

"Za Federera, Nadala i Đokovića moramo dugo da čekamo. Svake godine me obavještavaju koji su im planovi i pokušavamo da ih dovedemo kada su slobodni. Ali više nećemo zavlačiti sve zbog njihovog odgovora, bilo da ili ne" - rekao je Krajiček!

Nakon što se penzionisao Krajiček je osnovao "The Richard Krajicek Foundation", fondaciju za izgradnju teniskih terena u Holandiji, a od 2004. godine je direktor turnira u Roterdamu!

On je istakao da je već duže vrijeme plan da što više publike dođe na mečeve, a budžet će biti iskorišćen za dovođenje drugih tenisera iz top 10!

Glavni kandidati su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Gael Monfis:

"Polazište je široko polje učesnika i to će biti slučaj sljedeće godine. Sjećam se da sam 2010. godine morao da sačekam do sredine oktobra za Đokovićevo opredeljenje. Srećom, tada je zaista učestvovao, jer više nije bilo nikoga na raspolaganju" - zaključio je Krajiček.