SAVRŠEN ŽDRIJEB ZA ĐOKOVIĆA: Prvi PROTIVNIK se hvatao za glavu od MUKE (FOTO)

22. 02. 2020 - 12:16 | Tenis

 

Završen je žreb 28-mog Dubai Djuti Fri teniskog šampionata u konkurenciji muškog singla, turnira koji je naš Novak Đoković osvajao četiri puta do sada. Poslije povlaćenja Federera, bilo je zanimljivo vidjeti koga će veliki favorit izvući u svom dijelu rasporeda, a volja žreba mu je priredila meč sa njegovim dobrim sportskim poznanikom i primaocem specijalne pozivnice turnira, Tunižaninom Malekom Džazirijem.

- Bolje je igrati ovakve mečeve na početku turnira, nego u polufinalu - jer ionako nemam šta da izgubim. Igrao sam ovdje sa Novakokm 2016 godine, borili smo se i tada - i nadam se da će tako biti i ovoga puta - tješi sebe i svoje navijače Malek Džaziri.

Tunižanin je poslije oporavka od povrede iskoristi da što brže poboljša svoj aktuelni rang (259) - izbor Novaka Đokovića za prvog protivnika u Dubaiju je zasmijao cijelu salu.

novak1

Novak je svoju jubilarnu 700-tu pobedu na ATP turnirima ostvario baš u Dubaiju i to, vjerolali ili ne, baš protiv Džazirija, koji ni ovoga puta nije imao sreće.


U drugom kolu, potencijalni rival Novaku Đokoviću su Kolšrajber, zatim je projektovan protivnik Karen Kačanov, sledi Gael Monfis, a očekuje se da Stefanos Cicipas bude protivnik u borbi za tron.

Prvi protivnik Filipa Krajinovića je neugodni Portugalac Žoao Souza, a u slučaju pobjede bi ponovo igrao - treći put od decembra mjeseca, sa Andrejem Rubljovom koga je savladao ove godine u Roterdamu.
Izvor: srbijadanas.rs