ŠOK, SVJETSKI ŠAMPION ODLAZI U PENZIJU: Naredio mu tata, a evo i zašto! Otkriven pravi razlog

27. 02. 2020 - 08:54 | Borba

Džon Fjuri, otac Tajsona Fjurija, gostovao je u emisiji Dobro jutro, Britanija poslije velike pobjede njegovog sina u Las Vegasu, gdje je nokautirao Deontaja Vajldera i postao prvak svijeta u teškoj kategoriji u WBC verziji.

Džon je pričao koliko je ponosan na sina zbog toga što se uspeo vratiti poslije problema s al*oholom, drogom, prekomjernom težinom i depresijom, a najviše je iznenadio odgovorom na pitanje što je sljedeće za Tajsona.

"Želim da ode u penziju. Učinio je dovoljno. Svašta je prošao u životu. Mislim da i razmišlja o tome. Ne može ostvariti više nego što je ostvario, osvojio je svaku profesionalnu titulu u boksu. Dosta je, postoji život osim boksa, dao je sve što ima", rekao je John, u mladosti i sam bokser.

"Nema šta više za dokazati. Dokazao je da je šampion iz ove zemlje. 13 godina je profesionalac, ima 32 godine, mladu porodicu i vjerujem da njegova djeca zaslužuju oca. Napravio je dovoljno, to je moje mišljenje."

Ipak, iako je Fjuri prije meča s Vajlderom najavio da neće još dugo boksovati, odmah nakon pobede je pričao o mogućem revanšu protiv Amerikanca, a uz to je najavio i mogući obračun s Entonijem Džošuom, vlasnikom ostala četiri pojasa u teškoj kategoriji.