Tri igrača Tuzla Cityja izvan stroja, vraćaju se Ubiparip i Efendić

27. 02. 2020 - 16:56 | Drugi pišu >> Fudbal

Nakon visokog poraza u susretu sa Sarajevom (6:2), nogometaši Tuzla Cityja utakmicu s Veležom dočekuju sa željom da se rehabilituju i ostvare prvu pobjedu u nastavku šampionata.

Šef stručnog štaba Elvir Baljić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su se posebno spremali sa duel s „bordo“ timo, ali nije se završilo kako su planirali. Nada se drukčijem raspoloženju nakon sutrašnjeg susreta.

- Neće biti lako, jer je Velež u velikoj formi i sigurno je da na Tušanj dolazi s namjerom da osvoji bod ili bodove. Vjerujem u svoj tim i nadam se da ćemo, ipak, mi osvojiti bodove – kazao je Baljić.

Tri njegova igrača su izvan stroja: Badji zbog isključenja protiv Sarajeva, Hasanović i Hadžanović koji će izostati zbog žutih kartona. Međutim, vraćaju se prvi strijelac Ubiparip i iskusni bek Efendić.

- Pojedini igrači su bolesni, ali se nadam da će sutra svi biti na raspolaganju. Imamo dovoljno igrača za zamjenu i uz veliku borbenost i agresivnost nadam se pobjedi – zaključio je trener ekipe iz Simin Hana.

Iskusni Samir Efendić, uz sav respekt prema „nezgodnim“ Mostarcima, razmišlja samo o pobjedi svoje ekipe.

- Sutra je utakmica kojom možemo popraviti dojam iz Sarajeva i vratiti među nas mir i dobru atmosferu. Želimo ostati u vrhu i zato su nam tri boda neophodna, tako da očekujemo pobjedu – poručio je Efendić.

Utakmica Tuzla City - Velež igra se u petak na stadionu Tušanj u Tuzli od 14.30 sati.